Výskyt potravinové alergie na vaječné bílkoviny u pacientů s atopickým ekzémem starších 14 let
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F10%3A10062214" target="_blank" >RIV/00216208:11150/10:10062214 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výskyt potravinové alergie na vaječné bílkoviny u pacientů s atopickým ekzémem starších 14 let
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zjistit, jak často se vyskytuje potravinová alergie na vaječné bílkoviny u dospívajících a dospělých pacientů s atopickým ekzémem a zda se podílí na zhoršení ekzémových projevů. Stanovit význam jednotlivých vyšetřovacích metod (kožní prick testy, specifické sérové IgE, atopické epikutánní testy) v diagnostice alergie na vaječné bílkoviny.
Název v anglickém jazyce
Egg allergy in patients suffering from atopic eczema older 14 years of age
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to investigate the occurence of food allergy to eggs and evaluate, whether this food allergy can exacerbate the atopic eczema. Our other aim was to determine the clinical value of the diagnostic methods (skin prick tests, atopy patch tests, specific serum IgE) in the diagnostic work - up of food allergy in patients with atopic eczema.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FO - Dermatovenerologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Cesko-Slovenska Dermatologie
ISSN
0009-0514
e-ISSN
—
Svazek periodika
85
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—