Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Atopy patch test in examination of food allergy in patients suffering from atopic dermatitis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F17%3A10368287" target="_blank" >RIV/00216208:11150/17:10368287 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00179906:_____/17:10368287

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1202210" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1202210</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1202210" target="_blank" >10.1080/09540105.2016.1202210</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Atopy patch test in examination of food allergy in patients suffering from atopic dermatitis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aim: The evaluation of the importance of atopy patch tests in patients suffering from food allergy to egg&apos;s white and yolk, peanuts, soy, cow&apos;s milk and wheat. Methods: 240 patients were examined. Complete dermatological and allergological examination was performed in all patients including specific IgE, skin prick test, atopy patch test and the challenges tests. Results: The specificity of atopy patch tests is for soy 96%, for egg 95%, for wheat 95%, for peanuts 99% and for milk 99%. The sensitivity of atopy patch tests is for soy 62%, for egg 35.7%, for wheat 16.7%, for peanuts 20.8% and for milk 50%. Conclusion: The specificity of atopy patch tests may be considered good; regarding the sensitivity, the high percentage of false negative results should make us believe that these tests are not conclusive.

  • Název v anglickém jazyce

    Atopy patch test in examination of food allergy in patients suffering from atopic dermatitis

  • Popis výsledku anglicky

    Aim: The evaluation of the importance of atopy patch tests in patients suffering from food allergy to egg&apos;s white and yolk, peanuts, soy, cow&apos;s milk and wheat. Methods: 240 patients were examined. Complete dermatological and allergological examination was performed in all patients including specific IgE, skin prick test, atopy patch test and the challenges tests. Results: The specificity of atopy patch tests is for soy 96%, for egg 95%, for wheat 95%, for peanuts 99% and for milk 99%. The sensitivity of atopy patch tests is for soy 62%, for egg 35.7%, for wheat 16.7%, for peanuts 20.8% and for milk 50%. Conclusion: The specificity of atopy patch tests may be considered good; regarding the sensitivity, the high percentage of false negative results should make us believe that these tests are not conclusive.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30216 - Dermatology and venereal diseases

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food and Agricultural Immunology

  • ISSN

    0954-0105

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    44-48

  • Kód UT WoS článku

    000393042400005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84979018878