Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení výskytu potravinové alergie na pšeničnou mouku, kravské mléko, vejce, sóju a arašídy u 240 pacientů s atopickým ekzémem starších 14 let

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F13%3A10189575" target="_blank" >RIV/00179906:_____/13:10189575 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11150/13:10189575

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení výskytu potravinové alergie na pšeničnou mouku, kravské mléko, vejce, sóju a arašídy u 240 pacientů s atopickým ekzémem starších 14 let

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem naší práce je zhodnocení výskytu potravinové alergie na pšeničnou mouku, kravské mléko, vejce, sóju a arašídy ve velkém souboru pacientů. Alergie na arašídy byla prokázána u 20 % pacientů, na vejce u 6 %, na sóju u 3 %, na pšeničnou mouku u 2,5 % ana mléko u 0,8 %. Nejčastějším příznakem byl orální alergický syndrom - u 17 % pacientů po požití arašídů. Potravinová alergie s projevy zhoršení atopického ekzému byla zaznamenána u 7 % pacientů po požití vajec, sóji a pšeničné mouky.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of food allergy to wheat flour, cow milk, egg, soy and peanuts in patients older 14 years suffering from atopic dermatitis

  • Popis výsledku anglicky

    Our aim is the evaluation of food allergy to egg 's white and yolk, peanuts, soy, cow 's milk and wheat and follow - up of patients with confirmed food allergy. Allergy to peanuts suffer 20 % of patients, to egg 6 %, to soy 3 %, to wheat 2,5 % and to milk 0,8 % of patients. The most common symptoms of food allergy was oral allergy syndrome in 17 % of patients after ingestion of peanuts. The worsening of atopic dermatitis was recorded in 7 % of patients after ingestion of egg, wheat and soy.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FO - Dermatovenerologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Česko-slovenská dermatologie

  • ISSN

    0009-0514

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    88

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    214-222

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus