Přírodní látky a jejich deriváty chuti chladivé
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F11%3A10104175" target="_blank" >RIV/00216208:11160/11:10104175 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2011_12_938-942.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2011_12_938-942.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přírodní látky a jejich deriváty chuti chladivé
Popis výsledku v původním jazyce
Článek přináší přehled o přírodních látkách chladivé chuti obou typů ovlivňujících trigeminální percepci a negativní entalpii při disoluci. Je diskutováno také další praktické použití těchto sloučenin.
Název v anglickém jazyce
Natural compounds with cooling taste and their derivatives
Popis výsledku anglicky
Review article brings comprehensive survey on compounds having cooling taste of both types, influencing the trigeminal perception and expressing negative enthalpy on dissolution. Other practical use of these compounds is discussed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FR - Farmakologie a lékárnická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH71284" target="_blank" >QH71284: Stanovení biologických a manažerských parametrů pro vysokou úroveň užitkovosti prasat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
105
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
938-942
Kód UT WoS článku
000298709600007
EID výsledku v databázi Scopus
—