Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Plant Tissue Cultures of Juniperus virginiana

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F16%3A10327714" target="_blank" >RIV/00216208:11160/16:10327714 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Plant Tissue Cultures of Juniperus virginiana

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Callus cultures of Juniperus virginiana L. (varieties 'Hetzii', 'Glauca', 'Grey Owl') were derived from fresh leaves of garden-grown trees on Schenk and Hildebrandt medium supplemented with 3.0 mg/L of alpha-naphthaleneacetic acid, 0.2 mg/L of kinetin and 15 mg/L of ascorbic acid. The growth characteristics of one-year-old and two-years-old cultures were determined. The maximum biomass in all varieties was achieved on the 35th day of the cultivation period. The increase in fresh weights of two-years-old callus cultures, when compared with one-year-old callus cultures, was as follows: variety 'Hetzii' by 25%, variety 'Glauca' by 29% and variety 'Grey Owl' by 49%. J. virginiana suspension cultures (varieties 'Hetzii', 'Glauca', 'Grey Owl') were derived from two-years-old callus cultures on Schenk and Hildebrandt medium supplemented with 3.0 mg/L of alpha-naphthaleneacetic acid, 0.2 mg/L of kinetin and 15 mg/L of ascorbic acid. The maximum biomass of all varieties was found on the 21st day of the cultivation period. These results indicate that a sub-cultivation interval of 35 days for callus cultures and of 21 days for suspension cultures can be recommended. The callus and suspension cultures of J. virginiana of the variety 'Glauca' have the best survivability and thus provide the most biomass.

  • Název v anglickém jazyce

    Plant Tissue Cultures of Juniperus virginiana

  • Popis výsledku anglicky

    Callus cultures of Juniperus virginiana L. (varieties 'Hetzii', 'Glauca', 'Grey Owl') were derived from fresh leaves of garden-grown trees on Schenk and Hildebrandt medium supplemented with 3.0 mg/L of alpha-naphthaleneacetic acid, 0.2 mg/L of kinetin and 15 mg/L of ascorbic acid. The growth characteristics of one-year-old and two-years-old cultures were determined. The maximum biomass in all varieties was achieved on the 35th day of the cultivation period. The increase in fresh weights of two-years-old callus cultures, when compared with one-year-old callus cultures, was as follows: variety 'Hetzii' by 25%, variety 'Glauca' by 29% and variety 'Grey Owl' by 49%. J. virginiana suspension cultures (varieties 'Hetzii', 'Glauca', 'Grey Owl') were derived from two-years-old callus cultures on Schenk and Hildebrandt medium supplemented with 3.0 mg/L of alpha-naphthaleneacetic acid, 0.2 mg/L of kinetin and 15 mg/L of ascorbic acid. The maximum biomass of all varieties was found on the 21st day of the cultivation period. These results indicate that a sub-cultivation interval of 35 days for callus cultures and of 21 days for suspension cultures can be recommended. The callus and suspension cultures of J. virginiana of the variety 'Glauca' have the best survivability and thus provide the most biomass.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FR - Farmakologie a lékárnická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Natural Product Communications

  • ISSN

    1934-578X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    681-683

  • Kód UT WoS článku

    000375633500033

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84982111785