Effect of Precursor and Phytohormones on Podophyllotoxin Production in Juniperus virginiana Suspension Cultures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11160%2F18%3A10383080" target="_blank" >RIV/00216208:11160/18:10383080 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Precursor and Phytohormones on Podophyllotoxin Production in Juniperus virginiana Suspension Cultures
Popis výsledku v původním jazyce
Our results showed that cinnamic acid can increase podophyllotoxin production in Juniperus virginiana suspension cultures. The best effect was manifested after a 24-hours application of a 10 mmol/L concentration. The highest podophyllotoxin content was determined at 1.47 mg/g DW and the production was statistically significantly stimulated by about 444% in comparison with the control. Comparison of podophyllotoxin production in the cinnamic acid- and salicylic acid-elicited J. virginiana suspension cultures confirms that the maximum increase in both cases was induced by the 24-hours application of the 10 mmol/L concentration. In contrast, the best effect of jasmonic acid was manifested after the longest 168-hours application of a 5 mmol/L concentration.
Název v anglickém jazyce
Effect of Precursor and Phytohormones on Podophyllotoxin Production in Juniperus virginiana Suspension Cultures
Popis výsledku anglicky
Our results showed that cinnamic acid can increase podophyllotoxin production in Juniperus virginiana suspension cultures. The best effect was manifested after a 24-hours application of a 10 mmol/L concentration. The highest podophyllotoxin content was determined at 1.47 mg/g DW and the production was statistically significantly stimulated by about 444% in comparison with the control. Comparison of podophyllotoxin production in the cinnamic acid- and salicylic acid-elicited J. virginiana suspension cultures confirms that the maximum increase in both cases was induced by the 24-hours application of the 10 mmol/L concentration. In contrast, the best effect of jasmonic acid was manifested after the longest 168-hours application of a 5 mmol/L concentration.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30104 - Pharmacology and pharmacy
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Natural Product Communications
ISSN
1934-578X
e-ISSN
—
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
1527-1529
Kód UT WoS článku
000456230000029
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85057878849