Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of diet on human bodily odors

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11240%2F09%3A00014437" target="_blank" >RIV/00216208:11240/09:00014437 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of diet on human bodily odors

  • Popis výsledku v původním jazyce

    One of the most underestimated and poorly understood aspects of diet is its influence on human body odor. Humans have a distinct odor signature which arises from a combination of genetic and environmental factors. The link between genes and body odor iswell appreciated, and an understanding of the influences of environmental factors such as emotional state, reproductive phase, and health status, is underway. Research into the impact of diet upon bodily odors, however, has been somewhat neglected. A recent study found that consumption of red meat for a period of two weeks decreased the pleasantness and increased the intensity of male axillary odor when judged by opposite-sex raters. Changes in bodily odors have also been linked to the consumption of food such as soya beans, plants from the Alliaceae or Brassicaceae families, strongly-flavored spices, fish, and milk-based products. This chapter critically reviews the literature on various aspects of food influencing human body odor...

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of diet on human bodily odors

  • Popis výsledku anglicky

    One of the most underestimated and poorly understood aspects of diet is its influence on human body odor. Humans have a distinct odor signature which arises from a combination of genetic and environmental factors. The link between genes and body odor iswell appreciated, and an understanding of the influences of environmental factors such as emotional state, reproductive phase, and health status, is underway. Research into the impact of diet upon bodily odors, however, has been somewhat neglected. A recent study found that consumption of red meat for a period of two weeks decreased the pleasantness and increased the intensity of male axillary odor when judged by opposite-sex raters. Changes in bodily odors have also been linked to the consumption of food such as soya beans, plants from the Alliaceae or Brassicaceae families, strongly-flavored spices, fish, and milk-based products. This chapter critically reviews the literature on various aspects of food influencing human body odor...

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    AN - Psychologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP406%2F06%2FP377" target="_blank" >GP406/06/P377: Změny atraktivity, sexuálního chování a žárlivosti v průběhu menstruačního cyklu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    New Research on Food Habits

  • ISBN

    978-1-60456-864-6

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

    126

  • Název nakladatele

    Nova Science Publishers

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly