Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv konzumace masa na atraktivitu tělesné vůně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11240%2F06%3A00000810" target="_blank" >RIV/00216208:11240/06:00000810 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of meat consumption on body odor attractiveness

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Axillary body odor is individually specific and potentially a rich source of information about its producer. Odor individuality partly results from genetic individuality, but the influence of ecological factors such as eating habits are another main source of odor variability. However,we know very little about how particular dietary components shape our body odor. Here we tested the effect of red meat consumption on body odor attractiveness.We used a balanced within-subject experimental design. Seventeen male odor donors were on meat or nonmeat diet for 2 weeks wearing axillary pads to collect body odor during the final 24 h of the diet. Fresh odor samples were assessed for their pleasantness, attractiveness, masculinity, and intensity by 30 women notusing hormonal contraceptives.We repeated the same procedure a month later with the same odor donors, each on the opposite diet than before. Results of repeated measures analysis of variance showed that the odor of donors when on the nonm

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of meat consumption on body odor attractiveness

  • Popis výsledku anglicky

    Axillary body odor is individually specific and potentially a rich source of information about its producer. Odor individuality partly results from genetic individuality, but the influence of ecological factors such as eating habits are another main source of odor variability. However,we know very little about how particular dietary components shape our body odor. Here we tested the effect of red meat consumption on body odor attractiveness.We used a balanced within-subject experimental design. Seventeen male odor donors were on meat or nonmeat diet for 2 weeks wearing axillary pads to collect body odor during the final 24 h of the diet. Fresh odor samples were assessed for their pleasantness, attractiveness, masculinity, and intensity by 30 women notusing hormonal contraceptives.We repeated the same procedure a month later with the same odor donors, each on the opposite diet than before. Results of repeated measures analysis of variance showed that the odor of donors when on the nonm

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AN - Psychologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemical Senses

  • ISSN

    0379-864X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    747-752

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus