Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Discreet Economy: Luxury Hospitality in the Context of Postsocialist Transformation of Czech Society

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11240%2F13%3A10189528" target="_blank" >RIV/00216208:11240/13:10189528 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.soclabo.org/index.php/laboratorium/article/view/64/973" target="_blank" >http://www.soclabo.org/index.php/laboratorium/article/view/64/973</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Discreet Economy: Luxury Hospitality in the Context of Postsocialist Transformation of Czech Society

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the Czech Republic, popular discourse on service workers is characterized by complaints about poor level of Czech hospitality resulting from the country's socialist history. On the other hand, there are luxury restaurants that are considered a mark ofindividual success of their owners as well as of economic transformation and prosperity. This paper looks at a case study of one luxury restaurant in Prague and shows how hospitality, luxury, and inequalities between workers and customers were negotiated and contested by workers. The concept of discreet economy is introduced to analyze exchanges between agents, inequalities between them, and workers' strategies of resistance. Readers are invited to see luxury hospitality as an arena where postsocialisttransformation of the society is negotiated.

  • Název v anglickém jazyce

    Discreet Economy: Luxury Hospitality in the Context of Postsocialist Transformation of Czech Society

  • Popis výsledku anglicky

    In the Czech Republic, popular discourse on service workers is characterized by complaints about poor level of Czech hospitality resulting from the country's socialist history. On the other hand, there are luxury restaurants that are considered a mark ofindividual success of their owners as well as of economic transformation and prosperity. This paper looks at a case study of one luxury restaurant in Prague and shows how hospitality, luxury, and inequalities between workers and customers were negotiated and contested by workers. The concept of discreet economy is introduced to analyze exchanges between agents, inequalities between them, and workers' strategies of resistance. Readers are invited to see luxury hospitality as an arena where postsocialisttransformation of the society is negotiated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AC - Archeologie, antropologie, etnologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Laboratorium. Russian Review of Social Research

  • ISSN

    2076-8214

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RU - Ruská federace

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    73-97

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus