Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Three journeys with the Chinese Restaurant in Prague

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985921%3A_____%2F23%3A00575465" target="_blank" >RIV/67985921:_____/23:00575465 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.4324/9781003327820-17" target="_blank" >https://doi.org/10.4324/9781003327820-17</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.4324/9781003327820-17" target="_blank" >10.4324/9781003327820-17</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Three journeys with the Chinese Restaurant in Prague

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chapter focuses on the functioning of the Chinese Restaurant in Prague in 19 Vodičkova Street, opened in 1958. Initially staffed by Chinese chefs and able to import various luxury ingredients from China for its own use, the restaurant quickly gained enormous popularity despite its relatively high prices. Although originally intended to symbolize the friendship between Czechoslovakia and contemporary China, from the beginning it offered a virtual journey to exotic pre-revolutionary China with its Mandarin style. The business was popular with many Czech cultural celebrities and later offered a trip to the local High Society and the opportunity to meet famous personalities including singer Karel Gott. The U koruny restaurant in Hostivice, which is a continuation of the original Chinese restaurant, offers a retro-trip to the luxury of the 1970s and 1980s.

  • Název v anglickém jazyce

    Three journeys with the Chinese Restaurant in Prague

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter focuses on the functioning of the Chinese Restaurant in Prague in 19 Vodičkova Street, opened in 1958. Initially staffed by Chinese chefs and able to import various luxury ingredients from China for its own use, the restaurant quickly gained enormous popularity despite its relatively high prices. Although originally intended to symbolize the friendship between Czechoslovakia and contemporary China, from the beginning it offered a virtual journey to exotic pre-revolutionary China with its Mandarin style. The business was popular with many Czech cultural celebrities and later offered a trip to the local High Society and the opportunity to meet famous personalities including singer Karel Gott. The U koruny restaurant in Hostivice, which is a continuation of the original Chinese restaurant, offers a retro-trip to the luxury of the 1970s and 1980s.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA20-17501S" target="_blank" >GA20-17501S: Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945–1970</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Eating on the Move from the Eighteenth Century to the Present

  • ISBN

    978-1-032-35613-6

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    183-196

  • Počet stran knihy

    245

  • Název nakladatele

    Routledge

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly

    001042623800014