Carbohydrate synthesis and biosynthesis technologies for cracking of the glycan code: Recent advances
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F13%3A10134042" target="_blank" >RIV/00216208:11310/13:10134042 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388971:_____/13:00395423
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2012.03.008" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2012.03.008</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2012.03.008" target="_blank" >10.1016/j.biotechadv.2012.03.008</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Carbohydrate synthesis and biosynthesis technologies for cracking of the glycan code: Recent advances
Popis výsledku v původním jazyce
The glycan code of glycoproteins can be conceptually defined at molecular level by the sequence of well characterized glycans attached to evolutionarily predetermined amino acids along the polypeptide chain. Functional consequences of protein glycosylation are numerous, and include a hierarchy of properties from general physicochemical characteristics such as solubility, stability and protection of the polypeptide from the environment up to specific glycan interactions. Definition of the glycan code forglycoproteins has been so far hampered by the lack of chemically defined glycoprotein glycoforms that proved to be extremely difficult to purify from natural sources, and the total chemical synthesis of which has been hitherto possible only for very small molecular species. This review summarizes the recent progress in chemical and chemoenzymatic synthesis of complex glycans and their protein conjugates. Progress in our understanding of the ways in which a particular glycoprotein glycof
Název v anglickém jazyce
Carbohydrate synthesis and biosynthesis technologies for cracking of the glycan code: Recent advances
Popis výsledku anglicky
The glycan code of glycoproteins can be conceptually defined at molecular level by the sequence of well characterized glycans attached to evolutionarily predetermined amino acids along the polypeptide chain. Functional consequences of protein glycosylation are numerous, and include a hierarchy of properties from general physicochemical characteristics such as solubility, stability and protection of the polypeptide from the environment up to specific glycan interactions. Definition of the glycan code forglycoproteins has been so far hampered by the lack of chemically defined glycoprotein glycoforms that proved to be extremely difficult to purify from natural sources, and the total chemical synthesis of which has been hitherto possible only for very small molecular species. This review summarizes the recent progress in chemical and chemoenzymatic synthesis of complex glycans and their protein conjugates. Progress in our understanding of the ways in which a particular glycoprotein glycof
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biotechnology Advances
ISSN
0734-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
31
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
21
Strana od-do
17-37
Kód UT WoS článku
000315761200003
EID výsledku v databázi Scopus
—