Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Behavior and fate of pesticides during beer brewing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F18%3A10409574" target="_blank" >RIV/00216208:11310/18:10409574 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/18:N0000069

  • Výsledek na webu

    <a href="https://web.natur.cuni.cz/analchem/isc-mac/" target="_blank" >https://web.natur.cuni.cz/analchem/isc-mac/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Behavior and fate of pesticides during beer brewing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article deals with studying of the fate of 16 pesticides, commonly used to treat hops in Czech Republic during beer, brewing to estimate their risk of their carryover into beer. Organic hops were contaminated using pesticides in the level of 20 ppm and the beer was brewed with thus spiked hops on laboratory scale. The samples were taken after each stage of brewing for determination of pesticide residues and the analysis was carried out using by LC/HR-MS in positive and negative mode. The percentages of residues carryover into hopped wort and the percentages of decay reduction relative to the amount spiked on hops were calculated. The pesticide residues were divided into three groups, that characterized behavior of pesticides, among other things, based on their partition coefficients n-octanol-water (log P values).

  • Název v anglickém jazyce

    Behavior and fate of pesticides during beer brewing

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with studying of the fate of 16 pesticides, commonly used to treat hops in Czech Republic during beer, brewing to estimate their risk of their carryover into beer. Organic hops were contaminated using pesticides in the level of 20 ppm and the beer was brewed with thus spiked hops on laboratory scale. The samples were taken after each stage of brewing for determination of pesticide residues and the analysis was carried out using by LC/HR-MS in positive and negative mode. The percentages of residues carryover into hopped wort and the percentages of decay reduction relative to the amount spiked on hops were calculated. The pesticide residues were divided into three groups, that characterized behavior of pesticides, among other things, based on their partition coefficients n-octanol-water (log P values).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Students Conference “Modern Analytical Chemistry“

  • ISBN

    978-80-7444-059-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    181-187

  • Název nakladatele

    Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta

  • Místo vydání

    Praha 2

  • Místo konání akce

    Charles University, Praha

  • Datum konání akce

    20. 9. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000495572500030