Změna stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F11%3A00052737" target="_blank" >RIV/00216224:14110/11:00052737 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změna stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá změnami stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity na souboru 37 zdravých žen s obezitou nebo nadváhou v krátkodobém horizontu 3 měsíců.Výživové zvyklosti účastnic studie byly pomocí frekvenčního dotazníku zjišťovány na začátku i konci intervence.Výsledky prokázaly významné změny stravovacích zvyklostí : snížení příjmu obilovin, zvýšení příjmu zeleniny, snížení příjmu masa a masných výrobků, snížení příjmu tuku, zvýšen příjmu vlákniny a snížení příjmu sladkostí.Příjem mléčných výrobků a ovoce se významně nezměnil.
Název v anglickém jazyce
The changes of nutririon habits in obese participants underwent group CBT
Popis výsledku anglicky
The paper deals with changes of nutrition habits in obese women participants underwent group CBT within the short-term period of 3 months. Statistically significant changes were observed in the following parameters : decrease in intake of cereals, meat,fats and sweets, increase in intake of vegetable and fibre. Statistically significant changes in intake of dairy products and fruits were not observed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
66
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
58-61
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—