Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změna stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F11%3A00052737" target="_blank" >RIV/00216224:14110/11:00052737 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změna stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá změnami stravovacích zvyklostí účastnic skupinových kurzů kognitivně behaviorální terapie obezity na souboru 37 zdravých žen s obezitou nebo nadváhou v krátkodobém horizontu 3 měsíců.Výživové zvyklosti účastnic studie byly pomocí frekvenčního dotazníku zjišťovány na začátku i konci intervence.Výsledky prokázaly významné změny stravovacích zvyklostí : snížení příjmu obilovin, zvýšení příjmu zeleniny, snížení příjmu masa a masných výrobků, snížení příjmu tuku, zvýšen příjmu vlákniny a snížení příjmu sladkostí.Příjem mléčných výrobků a ovoce se významně nezměnil.

  • Název v anglickém jazyce

    The changes of nutririon habits in obese participants underwent group CBT

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with changes of nutrition habits in obese women participants underwent group CBT within the short-term period of 3 months. Statistically significant changes were observed in the following parameters : decrease in intake of cereals, meat,fats and sweets, increase in intake of vegetable and fibre. Statistically significant changes in intake of dairy products and fruits were not observed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    58-61

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus