Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak rozumět obsahu alkoholu v nápojích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F14%3A00077616" target="_blank" >RIV/00216224:14110/14:00077616 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00159816:_____/14:00061738

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak rozumět obsahu alkoholu v nápojích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je přehled způsobů vyjadřování obsahu alkoholu v alkoholických nápojích, se zdůrazněním zaměření na hmotnostní obsah, který je používán při individuálním zjišťování a hodnocení konzumace. Detailně je rozebráno značení hlavních druhů alkoholických nápojů, tedy piva, vína a lihovin, ve vztahu k obsahu alkoholu, přehled o konkrétních množstvích alkoholu v těchto skupinách nápojů, a jsou uvedeny tabulkové pomůcky k odhadu alkoholového obsahu, a to i k odhadu počtu tzv. jednotek alkoholu (á 10g etanolu).

  • Název v anglickém jazyce

    How to understand the alcohol content in beverages

  • Popis výsledku anglicky

    The aim is to describe ways of expressing the alcohol content in beverages, with the focusing on content by weight, which is usually used in the evaluation of individual consumption. Labeling of main types of alcoholic beverages (beer, wine a spirits) isdescribed, in relation to alcohol content. Tables for estimating alcohol content are presented, enabling also estimation of number of ?alcohol units? (each 10 g of ethanol).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    74-76

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus