Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pitná kúra přírodních minerálních vod v léčebné výživě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F15%3A00084926" target="_blank" >RIV/00216224:14110/15:00084926 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pitná kúra přírodních minerálních vod v léčebné výživě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Balneologie se historicky řadí k nejstarším klinickým oborům medicíny. V naší zemi má lázeňství obrovskou tradici. Článek shrnuje léčebný význam přírodních minerálních vod z pohledu výživy včetně fyziologických účinků pitné kúry přírodních minerálních vod na lidský organismus a její role při doplňkové léčbě některých onemocnění. Blíže jsou popsány vybrané druhy přírodních minerálních vod.

  • Název v anglickém jazyce

    Natural mineral waters drinking treatment in nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Balneology is historically one of the oldest branches of clinical medicine. In our country spa treatment has a great tradition. The article describes importance of natural mineral waters in context of nutrition. It deals with the physiological effects ofdrinking natural mineral water treatment on the human body and its role in the complementary treatment of certain diseases. Some categories of natural mineral waters are closer described.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    142-144

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus