DETERMINATION OF SUGAR PROFILE IN MILK AND SPECIAL MILK NUTRITION FOR INFANTS BY HPLC
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14160%2F22%3A00128322" target="_blank" >RIV/00216224:14160/22:00128322 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
DETERMINATION OF SUGAR PROFILE IN MILK AND SPECIAL MILK NUTRITION FOR INFANTS BY HPLC
Popis výsledku v původním jazyce
HPLC (high performance liquid chromatography) in the HILIC mode (hydrophilic interaction chromatography) is currently very often used in pharmacy for the separation and determination of polar analytes on polar stationary phases (in our case saccharides on the polyol stationary phase). However, since carbohydrates do not contain a suitable chromophore in their structure, a conventional UV detector is unusable for the determination, a refractometric detector would require isocratic elution, and therefore an evaporative light scattering detector (ELSD) can be used to advantage.
Název v anglickém jazyce
DETERMINATION OF SUGAR PROFILE IN MILK AND SPECIAL MILK NUTRITION FOR INFANTS BY HPLC
Popis výsledku anglicky
HPLC (high performance liquid chromatography) in the HILIC mode (hydrophilic interaction chromatography) is currently very often used in pharmacy for the separation and determination of polar analytes on polar stationary phases (in our case saccharides on the polyol stationary phase). However, since carbohydrates do not contain a suitable chromophore in their structure, a conventional UV detector is unusable for the determination, a refractometric detector would require isocratic elution, and therefore an evaporative light scattering detector (ELSD) can be used to advantage.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
30107 - Medicinal chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů