Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Víno a další druhy fermentovaných látek v dějinách islámské civilizace.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F13%3A00071355" target="_blank" >RIV/00216224:14210/13:00071355 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Víno a další druhy fermentovaných látek v dějinách islámské civilizace.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška se zabývala dějinami pěstování vína a dalších plodin určených k fermentaci. Soustředila se zejména na tradice kulinářské kultury v kulturách Předního východu v souvislosti se zákazem požívání vína v islámském trestním právu.

  • Název v anglickém jazyce

    Wine and Other Sorts of Fermented Substances in the Course of Islamic Civilization.

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter examined the history of wine and other fruits planted for the reason of fermentation and production of alcoholic beverages. It traced especially the tradition of culinary culture in the Near and Middle East within the context of the prohibition of wine in the Islamic penal law.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    AA - Filosofie a náboženství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů