Víno a další druhy fermentovaných látek v dějinách islámské civilizace.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14210%2F13%3A00071355" target="_blank" >RIV/00216224:14210/13:00071355 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Víno a další druhy fermentovaných látek v dějinách islámské civilizace.
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška se zabývala dějinami pěstování vína a dalších plodin určených k fermentaci. Soustředila se zejména na tradice kulinářské kultury v kulturách Předního východu v souvislosti se zákazem požívání vína v islámském trestním právu.
Název v anglickém jazyce
Wine and Other Sorts of Fermented Substances in the Course of Islamic Civilization.
Popis výsledku anglicky
The chapter examined the history of wine and other fruits planted for the reason of fermentation and production of alcoholic beverages. It traced especially the tradition of culinary culture in the Near and Middle East within the context of the prohibition of wine in the Islamic penal law.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
AA - Filosofie a náboženství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů