Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv síření na kvalitu vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917735" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917735 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv síření na kvalitu vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce byla zaměřena na problematiku týkající se oxidu siřičitého a jeho vlivu na technologickou a senzorickou jakost vína. Praktickým pokusem byl ověřován vliv oxidu siřičitého na obsah alkoholu ve víně a na intenzitu barvy vybraných odrůd bílých a červených vín. Víno bylo následně také zhodnoceno senzoricky, aby bylo možné posoudit vlivy oxidu siřičitého na jakost vína komplexně. Výsledky prokázaly, že oxid siřičitý ovlivňuje intenzitu barvy. Čím více oxidu siřičitého víno obsahovalo, tím světlejší byla barva vína. Rozdíl byl více patrný u červených vín. Na obsah alkoholu oxid siřičitý vliv příliš neměl. Senzoricky přijatelnější byla vína s nižším obsahem oxidu siřičitého.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of sulphurization to wine quality

  • Popis výsledku anglicky

    The work was focused on problems related to sulphur dioxide and its influence on technological and sensory quality of wine. The practical part verified the effect of sulphur dioxide to the content of alcohol in wine and to the colour intensity of selected varieties of white and red wines. The wine was then also reviewed sensory to evaluate the effects of sulphur dioxide to the quality of the wine comprehensively. The results showed sulphur dioxide affects the colour intensity. If the wine contained more sulphur dioxide, the colour of the wine was lighter. This difference was more evident in red wines. Sulphur dioxide had no important influence to alcohol in wine. Wines with lower content of sulphur dioxide were more sensory acceptable.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    309-317

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    4. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku