Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metody stanovení oxidu siřičitého ve vínech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14410%2F13%3A00071649" target="_blank" >RIV/00216224:14410/13:00071649 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metody stanovení oxidu siřičitého ve vínech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl proveden výzkum srovnání metod stanovení volného oxidu siřičitého při použití modifikované normované metody a komerčními činidly v 6 vybraných vínech (3 bílá vína, 2 červená vína a 1 růžové víno). Opakovatelnosti stanovení (vyjádřené jako relativní směrodatné odchylky) volného oxidu siřičitého při použití jednotlivých metod pro 2 vybraná vína byly v rozsahu 0,84 ? 2,95 % a intervaly spolehlivosti obsahů volného oxidu siřičitého při použití jednotlivých metod pro všechna vína byly v rozsahu 8,4 ? 64,8 mg/l. Výsledky jednotlivých stanovení obsahu volného oxidu siřičitého ukazují na nezbytné korekce na reduktony. Obsah reduktonů, není totiž zanedbatelný a pohybuje se, u jednotlivých analyzovaných vín, v průměru od 15 % do 47 % z celkové sumy volného oxidu siřičitého a reduktonů.

  • Název v anglickém jazyce

    Methods of sulphur dioxide determination in wines

  • Popis výsledku anglicky

    The research of the comparison of methods of free sulphur dioxide determination using the modificated norm method and commertial reagents in 6 chosen wines (3 white wines, 2 red wines and 1 rose wine) was carried out. Reproducibilities (expressed as therelative standard deviations) of the free sulphur dioxide determinations using the individual methods for 2 chosen wines were in the range of 0,84 ? 2,95 % and confidence intervals of contents of the free sulphur dioxide were in the range of 8,4 ? 64,8 mg/l. Results of the individual determinations of the contents of the free sulphur dioxide show the necessary corrections on the content of reductants. The content of reductants is not insignificant and its values are for the individual wines in the rangeof 15 ? 47 % from the total sum of the free sulphur dioxide and reductants.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Súčastnosť a perspektívy didaktiky chémie III. Zborník z medzinárodnej konferencie.

  • ISBN

    9788055705460

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    144-148

  • Název nakladatele

    Univerzita Mateja Bela

  • Místo vydání

    Banská Bystrica

  • Místo konání akce

    Banská Bystrica

  • Datum konání akce

    1. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku