Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quest for sustainable food production: Conceptual framework for studying social and financial metabolism of local food systems

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14230%2F15%3A00087880" target="_blank" >RIV/00216224:14230/15:00087880 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quest for sustainable food production: Conceptual framework for studying social and financial metabolism of local food systems

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The question of how to feed the global population not only sufficiently, but also sustainably has become a significant problem for both academics and activists all around the world. However, there is not any shared methodology how to assess the sustainability of agricultural production. Local food systems (LFS) are often suggested as a more sustainable alternative to the large-scale mechanized mode of agriculture but there are still many gaps in our knowledge of their social, environmental and economic impacts. This paper introduces the concept of social metabolism as a useful tool for assessing the LFS’ sustainability; looking at energy and material stocks and flows of a defined system, it enables one to inspect the functioning of a food system in detail, both on global, national and local scale.

  • Název v anglickém jazyce

    Quest for sustainable food production: Conceptual framework for studying social and financial metabolism of local food systems

  • Popis výsledku anglicky

    The question of how to feed the global population not only sufficiently, but also sustainably has become a significant problem for both academics and activists all around the world. However, there is not any shared methodology how to assess the sustainability of agricultural production. Local food systems (LFS) are often suggested as a more sustainable alternative to the large-scale mechanized mode of agriculture but there are still many gaps in our knowledge of their social, environmental and economic impacts. This paper introduces the concept of social metabolism as a useful tool for assessing the LFS’ sustainability; looking at energy and material stocks and flows of a defined system, it enables one to inspect the functioning of a food system in detail, both on global, national and local scale.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP13-38994P" target="_blank" >GP13-38994P: Hledání udržitelného způsobu produkce potravin: Sociální a peněžní metabolismus vybraných lokálních potravinových systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 9th International Scientific Conference INPROFORUM: Common challenges - Different solutions - Mutual dialogue

  • ISBN

    9788073945367

  • ISSN

    2336-6788

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    47-53

  • Název nakladatele

    Faculty of Economics, University of South Bohemia in České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000383863800007