Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Professionals’ Reflections About the Impact of Digital Technologies on Eating Disorders

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14230%2F18%3A00100889" target="_blank" >RIV/00216224:14230/18:00100889 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01973533.2018.1446833" target="_blank" >https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01973533.2018.1446833</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/01973533.2018.1446833" target="_blank" >10.1080/01973533.2018.1446833</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Professionals’ Reflections About the Impact of Digital Technologies on Eating Disorders

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to explore how professionals working with clients who suffer from eating disorders reflect the impact of digital technologies on their clients. Interviews with 30 professionals were conducted. A qualitative analysis revealed the following areas: (a) the attributes of technologies that influence people with eating disorders, (b) the characteristics of people with eating disorders that influence their interaction with digital technologies, (c) the risks of technology usage, and (d) the benefits of technology usage. The results are discussed with respect to the Rodgers’s theoretical model explaining technology–eating disorder relations and the implications for practice.

  • Název v anglickém jazyce

    Professionals’ Reflections About the Impact of Digital Technologies on Eating Disorders

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to explore how professionals working with clients who suffer from eating disorders reflect the impact of digital technologies on their clients. Interviews with 30 professionals were conducted. A qualitative analysis revealed the following areas: (a) the attributes of technologies that influence people with eating disorders, (b) the characteristics of people with eating disorders that influence their interaction with digital technologies, (c) the risks of technology usage, and (d) the benefits of technology usage. The results are discussed with respect to the Rodgers’s theoretical model explaining technology–eating disorder relations and the implications for practice.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50101 - Psychology (including human - machine relations)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA15-05696S" target="_blank" >GA15-05696S: Tenká hranice mezi poruchou a zdravým životním stylem: zkoumání online chování dnešních mladých lidí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Basic and Applied Social Psychology

  • ISSN

    0197-3533

  • e-ISSN

    1532-4834

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    125-135

  • Kód UT WoS článku

    000432145800002

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85044720733