Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PCR sensitivity of Salmonella and Campylobacter determination in foods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F00%3A00003593" target="_blank" >RIV/00216224:14310/00:00003593 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PCR sensitivity of Salmonella and Campylobacter determination in foods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The polymerase chain reaction (PCR) is an appropriate method for the identification of microorganisms in food samples. The presence of intracellular and extracellular inhibitors in foods often complicates the identification of target microorganisms usingPCR. Their presence can be reason of the false negative results or it can negatively influence the sensitivity of detection. The aim of this work was to verify various methods of preparation of inhibitor free DNA templates for PCR determnation of Salmonella and Campylobacter cells in food samples. The RNase A immobilized on magnetic bead cellulose and aqueous two-phase systems were used in the preparation of pure DNA with success.

  • Název v anglickém jazyce

    PCR sensitivity of Salmonella and Campylobacter determination in foods

  • Popis výsledku anglicky

    The polymerase chain reaction (PCR) is an appropriate method for the identification of microorganisms in food samples. The presence of intracellular and extracellular inhibitors in foods often complicates the identification of target microorganisms usingPCR. Their presence can be reason of the false negative results or it can negatively influence the sensitivity of detection. The aim of this work was to verify various methods of preparation of inhibitor free DNA templates for PCR determnation of Salmonella and Campylobacter cells in food samples. The RNase A immobilized on magnetic bead cellulose and aqueous two-phase systems were used in the preparation of pure DNA with success.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    20th International Symposium on the Separation and Analysis of Proteins, Peptides and Polynucleotides

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Ljubljana

  • Místo vydání

    Ljubljana

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku