PCR inhibitors in foodstuffs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F00%3A00003591" target="_blank" >RIV/00216224:14310/00:00003591 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
PCR inhibitors in foodstuffs
Popis výsledku v původním jazyce
The polymerase chain reaction (PCR) is a suitable method which enables a rapid identification of microorganisms in foods. However, the presence of inhibitors in the food samples often complicates the identification of the target microorganisms using PCR.The aim of our work was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in milk and other foods using PCR. As a model microorganism, Salmonella was chosen. Various procedures of the preparation of DNA matrix for PCR were used: pure DNA prepared using the phenol extraction method, boiled cell lysateswith and without immunomagnetic separation of cells. Sensitivity of the PCR reaction was followed in each procedure.
Název v anglickém jazyce
PCR inhibitors in foodstuffs
Popis výsledku anglicky
The polymerase chain reaction (PCR) is a suitable method which enables a rapid identification of microorganisms in foods. However, the presence of inhibitors in the food samples often complicates the identification of the target microorganisms using PCR.The aim of our work was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in milk and other foods using PCR. As a model microorganism, Salmonella was chosen. Various procedures of the preparation of DNA matrix for PCR were used: pure DNA prepared using the phenol extraction method, boiled cell lysateswith and without immunomagnetic separation of cells. Sensitivity of the PCR reaction was followed in each procedure.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F98%2F1231" target="_blank" >GA203/98/1231: Orientovaná imobilizace enzymů a protilátek s využitím biospecifických interakcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
EuroConference- Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendel University of Agriculture, Brno
Místo vydání
Lednice na Moravě
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—