Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PCR inhibitors in foodstuffs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F00%3A00003591" target="_blank" >RIV/00216224:14310/00:00003591 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PCR inhibitors in foodstuffs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The polymerase chain reaction (PCR) is a suitable method which enables a rapid identification of microorganisms in foods. However, the presence of inhibitors in the food samples often complicates the identification of the target microorganisms using PCR.The aim of our work was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in milk and other foods using PCR. As a model microorganism, Salmonella was chosen. Various procedures of the preparation of DNA matrix for PCR were used: pure DNA prepared using the phenol extraction method, boiled cell lysateswith and without immunomagnetic separation of cells. Sensitivity of the PCR reaction was followed in each procedure.

  • Název v anglickém jazyce

    PCR inhibitors in foodstuffs

  • Popis výsledku anglicky

    The polymerase chain reaction (PCR) is a suitable method which enables a rapid identification of microorganisms in foods. However, the presence of inhibitors in the food samples often complicates the identification of the target microorganisms using PCR.The aim of our work was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in milk and other foods using PCR. As a model microorganism, Salmonella was chosen. Various procedures of the preparation of DNA matrix for PCR were used: pure DNA prepared using the phenol extraction method, boiled cell lysateswith and without immunomagnetic separation of cells. Sensitivity of the PCR reaction was followed in each procedure.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F98%2F1231" target="_blank" >GA203/98/1231: Orientovaná imobilizace enzymů a protilátek s využitím biospecifických interakcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    EuroConference- Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendel University of Agriculture, Brno

  • Místo vydání

    Lednice na Moravě

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku