Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F01%3A00004819" target="_blank" >RIV/00216224:14310/01:00004819 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods
Popis výsledku v původním jazyce
The quality of food products isalso affected by the microoragnisms contamination during the used technological processes.The aim of the research was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in real samples using PCR. Salmonella, an important pathogen from hygienic point of wiev, was choosen as a model microorganism The polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-PCR) was used for the elimination of extracellular inhibitors and quick detection of Salmonella cells. The advantage of the use of proteinase K immobilized on poly(HEMA-co-EDMA) microspheres is discussed.
Název v anglickém jazyce
Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods
Popis výsledku anglicky
The quality of food products isalso affected by the microoragnisms contamination during the used technological processes.The aim of the research was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in real samples using PCR. Salmonella, an important pathogen from hygienic point of wiev, was choosen as a model microorganism The polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-PCR) was used for the elimination of extracellular inhibitors and quick detection of Salmonella cells. The advantage of the use of proteinase K immobilized on poly(HEMA-co-EDMA) microspheres is discussed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F00%2F1339" target="_blank" >GA203/00/1339: Disperzní polymerizace hydrofilních monometrů pro přípravu magnetických nosičů používaných v biotechnologických aplikacích</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
The 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
67
Název nakladatele
Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia
Místo vydání
Zagreb, Croatia
Místo konání akce
Zagreb
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—