Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The quality of food products isalso affected by the microoragnisms contamination during the used technological processes.The aim of the research was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in real samples using PCR. Salmonella, an important pathogen from hygienic point of wiev, was choosen as a model microorganism The polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-PCR) was used for the elimination of extracellular inhibitors and quick detection of Salmonella cells. The advantage of the use of proteinase K immobilized on poly(HEMA-co-EDMA) microspheres is discussed.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of HEMA-based particles in preparation of samples for PCR identification of Salmonella cells in foods

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of food products isalso affected by the microoragnisms contamination during the used technological processes.The aim of the research was to study the elimination of the inhibitor influence on the identification of target microorganisms in real samples using PCR. Salmonella, an important pathogen from hygienic point of wiev, was choosen as a model microorganism The polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-PCR) was used for the elimination of extracellular inhibitors and quick detection of Salmonella cells. The advantage of the use of proteinase K immobilized on poly(HEMA-co-EDMA) microspheres is discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    The 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    67

  • Název nakladatele

    Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia

  • Místo vydání

    Zagreb, Croatia

  • Místo konání akce

    Zagreb

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

Základní informace

Druh výsledku

D - Stať ve sborníku

D

CEP

EE - Mikrobiologie, virologie

Rok uplatnění

2001