Resveratrol - elixír života ve víně?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F01%3A00006058" target="_blank" >RIV/00216224:14310/01:00006058 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Resveratrol - elixír života ve víně?
Popis výsledku v původním jazyce
Každé víno obsahuje zhruba 200 různých fenolických látek (jsou označovány jako fenolické, protože formálně chemicky vzato jsou odvozené od fenolu). Některé z nich byly označeny jako biologické antioxidanty, neboť se zjistilo, že zpomalují potenciálně nebezpečné oxidační procesy v buňkách. Podle jiných chemickobiologických hledisek se tyto fenolické látky označují za flavonoidy, taniny nebo fytoalexiny. Posledních pět let je věnována studiu vlivu těchto fenolických látek na lidský organismus mimořádná pozornost.
Název v anglickém jazyce
Resveratrol - an elixir of life in wine?
Popis výsledku anglicky
Wine contains approx. 200 different phenolic compounds (formally derived from phenol). Some of them has been named as biological oxidants because they inhibit potentially dangerous oxidation processes in cells. According to the chemical point of view these compounds are flavonoids, tanines or phytoalexines. The last five years speciall attention has been paid to the study of these compounds effect to human health.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Počet stran knihy
2
Název nakladatele
ČMVVU - Vinařský obzor
Místo vydání
Velké Bílovice
Kód UT WoS knihy
—