Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Genetické modifikace pícních jetelovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F02%3A00007551" target="_blank" >RIV/00216224:14310/02:00007551 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Genetické modifikace pícních jetelovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Forage legumes are very important components of animal feed and are capable to supply nitrogen demand from symbiotic associations with Rhizobium. Genetic variability of alfalfa (Medicago sativa), red clover (Trifolium pratense) and white clover (T. repens) appears to be limited. Therefore incorporation of various genes from other species via genetic transformation offers potential. The use of genetically engineered plasmids carried by Agrobacterium tumefaciens is considered an ideal system for forage legumes. The use of A. rhizogenes also offers a convenient technique for genetic manipulation of legumes. Limited transformation success with particle bombardment of intact meristems and pollen has been reported. Most of the currently used transformation methods require regeneration of transformed cells into whole plants from cell suspension or callus tissue culture. Advanced cultivars of most forage legumes have not shown high level of plant regeneration. This low frequency of regeneratio

  • Název v anglickém jazyce

    TRANSGENOSIS IN FORAGE LEGUMES

  • Popis výsledku anglicky

    Forage legumes are very important components of animal feed and are capable to supply nitrogen demand from symbiotic associations with Rhizobium. Genetic variability of alfalfa (Medicago sativa), red clover (Trifolium pratense) and white clover (T. repens) appears to be limited. Therefore incorporation of various genes from other species via genetic transformation offers potential. The use of genetically engineered plasmids carried by Agrobacterium tumefaciens is considered an ideal system for forage legumes. The use of A. rhizogenes also offers a convenient technique for genetic manipulation of legumes. Limited transformation success with particle bombardment of intact meristems and pollen has been reported. Most of the currently used transformation methods require regeneration of transformed cells into whole plants from cell suspension or callus tissue culture. Advanced cultivars of most forage legumes have not shown high level of plant regeneration. This low frequency of regeneratio

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2002

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    28-29

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus