Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stereochemical basis of high affinity of Pseudomonas aeruginosa lectin for fucose : structural and thermodynamic characterisation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F03%3A00008871" target="_blank" >RIV/00216224:14310/03:00008871 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stereochemical basis of high affinity of Pseudomonas aeruginosa lectin for fucose : structural and thermodynamic characterisation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Human pathogenic bacterium Pseudomonas aeruginosa, which is a major cause of mortality and morbidity of cystic fibrosis patients, produces fucose-binding lectin (PA-IIL) that highly contributes to the pathogen virulence.The crystal structure of PA-IIL complexed with fucose has been solved at 1.3 A [1] and additional experiments have been performed in order to understand the molecular basis of both specificity and affinity of PA-IIL for monosaccharides. Crystals have been obtained for the protein complexed with b-Me-D-arabinopyranoside and L-galactose and structures were solved by molecular replacement. Co-crystallisation of the lectin with trisaccharides of the Lea and Lex family is being in progress.Isothermal titration microcalorimetry experiments ona series of monosaccharides sharing similar stereochemical three-hydroxyl arrangement needed for recognition were performed in order to characterize the thermodynamic parameters of the carbohydrate-lectin interaction. The stereochemical

  • Název v anglickém jazyce

    Stereochemical basis of high affinity of Pseudomonas aeruginosa lectin for fucose : structural and thermodynamic characterisation

  • Popis výsledku anglicky

    Human pathogenic bacterium Pseudomonas aeruginosa, which is a major cause of mortality and morbidity of cystic fibrosis patients, produces fucose-binding lectin (PA-IIL) that highly contributes to the pathogen virulence.The crystal structure of PA-IIL complexed with fucose has been solved at 1.3 A [1] and additional experiments have been performed in order to understand the molecular basis of both specificity and affinity of PA-IIL for monosaccharides. Crystals have been obtained for the protein complexed with b-Me-D-arabinopyranoside and L-galactose and structures were solved by molecular replacement. Co-crystallisation of the lectin with trisaccharides of the Lea and Lex family is being in progress.Isothermal titration microcalorimetry experiments ona series of monosaccharides sharing similar stereochemical three-hydroxyl arrangement needed for recognition were performed in order to characterize the thermodynamic parameters of the carbohydrate-lectin interaction. The stereochemical

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ME%20675" target="_blank" >ME 675: Strukturně- funkční studie lektinů bakteriálních patogenů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    SET for Europe

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    126

  • Název nakladatele

    SET for Europe

  • Místo vydání

    Grenoble

  • Místo konání akce

    Grenoble, France

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku