Identifikace vybraných druhů baktérií mléčného kvašení pomocí polymerázové řetězové reakce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F03%3A00012328" target="_blank" >RIV/00216224:14310/03:00012328 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Identifikace vybraných druhů baktérií mléčného kvašení pomocí polymerázové řetězové reakce
Popis výsledku v původním jazyce
PCR byla prováděna s využitím specificých primerů pro rody Lactobacillus a Bifidobacterium. K amplifikaci specifického fragmentu byla použita purifikovaná DNA kmenů Bifidobacterium bifidum, B. longum, B. adolescentis, B. breve a Lactobacillus acidophilus.
Název v anglickém jazyce
The identification of certain species of lactic acid bacterian by the PCR
Popis výsledku anglicky
PCR was carried out using primers specific for genus Lactobacillkus and Bifidobacterium. Purified DNA of Bifidobacterium bifidum, B. longum, B. adolescentis, B. breve and Lactobacillus acidophilus was used for amplification of specific PCR products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1377" target="_blank" >QD1377: Vývoj metod hodnocení a rychlé identifikace vybraných bakterií mléčného kvašení s využitím metod molekulární biologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VII. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů
ISBN
80-210-3053-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
61
Název nakladatele
Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
29. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—