Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vazba ruznych monosacharidu lektinem PA-IIL z Pseudomonas aeruginosa: korelace termodynamickych dat s X-ray strukturami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F06%3A00016740" target="_blank" >RIV/00216224:14310/06:00016740 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Binding of different monosaccharides by lectin PA-IIL from Pseudomonas aeruginosa: Thermodynamics data correlated with X-ray structures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The PA-IIL lectin from Pseudomonas aeruginosa is involved in host recognition and biofilm formation. The lectin displays an unusually high affinity for fucose but also binds to L-fucose, L-galactose and D-arabinose that differ only by the group at position 5 of the sugar ring. ITC experiments provided precise determination of affinity for the three methyl-glycosides and revealed a large enthalpy contribution. The crystal structures of the complexes of PA-IIL with L-galactose and Met-â-D-arabinoside havebeen determined and compared with the PA-IIL/fucose complex described previously. Combination of structures and thermodynamics provided clues for the role of the hydrophobic group in affinity.

  • Název v anglickém jazyce

    Binding of different monosaccharides by lectin PA-IIL from Pseudomonas aeruginosa: Thermodynamics data correlated with X-ray structures

  • Popis výsledku anglicky

    The PA-IIL lectin from Pseudomonas aeruginosa is involved in host recognition and biofilm formation. The lectin displays an unusually high affinity for fucose but also binds to L-fucose, L-galactose and D-arabinose that differ only by the group at position 5 of the sugar ring. ITC experiments provided precise determination of affinity for the three methyl-glycosides and revealed a large enthalpy contribution. The crystal structures of the complexes of PA-IIL with L-galactose and Met-â-D-arabinoside havebeen determined and compared with the PA-IIL/fucose complex described previously. Combination of structures and thermodynamics provided clues for the role of the hydrophobic group in affinity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FEBS Letters

  • ISSN

    0014-5793

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    580

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    982-987

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus