Bakteriální lektin RS20L z Ralstonia solanacearum: korelace mezi srukturou a funkcí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F07%3A00020208" target="_blank" >RIV/00216224:14310/07:00020208 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Bacterial lectin RS20L from Ralstonia solanacearum: corelation between structure and function
Popis výsledku v původním jazyce
Lectins are sugar-binding proteins of non-immune nature that agglutinates cells or precipitates glycoconjugates. These lectins bind to sugar moieties in cell walls or membranes and thereby change the physiology of the membrane to cause agglutination, mitosis, or other biochemical changes in the cell. Their specificity is usually defined by the monosaccharides or oligosaccharides that are the best at inhibiting the agglutination or precipitation the lectin causes. Lectins are of interest because of theirwide variety of properties and potential applications (pharmacology, immunology, cancer therapy, agriculture, etc.). Ralstonia solanacearum is a plant bacterial pathogen, which causes a wilt disease in several economically important agricultural crops,such as potatoes, tomatoes, peppers, eggplant and banana [1]. Causes of this disease are known as Southern wilt, bacterial wilt, and brown rot of potato. The disease is transmitted through soil, contaminated water, equipment, personnel, a
Název v anglickém jazyce
Bacterial lectin RS20L from Ralstonia solanacearum: corelation between structure and function
Popis výsledku anglicky
Lectins are sugar-binding proteins of non-immune nature that agglutinates cells or precipitates glycoconjugates. These lectins bind to sugar moieties in cell walls or membranes and thereby change the physiology of the membrane to cause agglutination, mitosis, or other biochemical changes in the cell. Their specificity is usually defined by the monosaccharides or oligosaccharides that are the best at inhibiting the agglutination or precipitation the lectin causes. Lectins are of interest because of theirwide variety of properties and potential applications (pharmacology, immunology, cancer therapy, agriculture, etc.). Ralstonia solanacearum is a plant bacterial pathogen, which causes a wilt disease in several economically important agricultural crops,such as potatoes, tomatoes, peppers, eggplant and banana [1]. Causes of this disease are known as Southern wilt, bacterial wilt, and brown rot of potato. The disease is transmitted through soil, contaminated water, equipment, personnel, a
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GD204%2F03%2FH016" target="_blank" >GD204/03/H016: Strukturní biofyzika makromolekul</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XI. Setkání biochemiků a molekulrních biologů
ISBN
978-80-210-4234-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
100
Strana od-do
37-38
Název nakladatele
Masarykova univerzita
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—