Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bakteriální lektin RS20L z Ralstonia solanacearum: korelace mezi srukturou a funkcí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F07%3A00020208" target="_blank" >RIV/00216224:14310/07:00020208 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bacterial lectin RS20L from Ralstonia solanacearum: corelation between structure and function

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lectins are sugar-binding proteins of non-immune nature that agglutinates cells or precipitates glycoconjugates. These lectins bind to sugar moieties in cell walls or membranes and thereby change the physiology of the membrane to cause agglutination, mitosis, or other biochemical changes in the cell. Their specificity is usually defined by the monosaccharides or oligosaccharides that are the best at inhibiting the agglutination or precipitation the lectin causes. Lectins are of interest because of theirwide variety of properties and potential applications (pharmacology, immunology, cancer therapy, agriculture, etc.). Ralstonia solanacearum is a plant bacterial pathogen, which causes a wilt disease in several economically important agricultural crops,such as potatoes, tomatoes, peppers, eggplant and banana [1]. Causes of this disease are known as Southern wilt, bacterial wilt, and brown rot of potato. The disease is transmitted through soil, contaminated water, equipment, personnel, a

  • Název v anglickém jazyce

    Bacterial lectin RS20L from Ralstonia solanacearum: corelation between structure and function

  • Popis výsledku anglicky

    Lectins are sugar-binding proteins of non-immune nature that agglutinates cells or precipitates glycoconjugates. These lectins bind to sugar moieties in cell walls or membranes and thereby change the physiology of the membrane to cause agglutination, mitosis, or other biochemical changes in the cell. Their specificity is usually defined by the monosaccharides or oligosaccharides that are the best at inhibiting the agglutination or precipitation the lectin causes. Lectins are of interest because of theirwide variety of properties and potential applications (pharmacology, immunology, cancer therapy, agriculture, etc.). Ralstonia solanacearum is a plant bacterial pathogen, which causes a wilt disease in several economically important agricultural crops,such as potatoes, tomatoes, peppers, eggplant and banana [1]. Causes of this disease are known as Southern wilt, bacterial wilt, and brown rot of potato. The disease is transmitted through soil, contaminated water, equipment, personnel, a

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GD204%2F03%2FH016" target="_blank" >GD204/03/H016: Strukturní biofyzika makromolekul</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XI. Setkání biochemiků a molekulrních biologů

  • ISBN

    978-80-210-4234-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    100

  • Strana od-do

    37-38

  • Název nakladatele

    Masarykova univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku