Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení ergosterolu v odrůdách ječmene a sladu v České republice pomocí HPLC

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F08%3A00024771" target="_blank" >RIV/00216224:14310/08:00024771 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/08:#0000440

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Ergosterol Levels in Barley and Malt Varieties in the Czech Republic via HPLC

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study ergosterol levels in different varieties of barley and malt produced in the Czech Republic were determined. A modified high performance liquid chromatography (HPLC) method was statistically processed, validated (Effivalidation program) andapplied to 124 samples of barley and malt. Ergosterol was isolated by extraction, saponification and the quantification was performed using HPLC with diode array detection (DAD). The content of ergosterol ranged between LOD-36.3 mg/kg in barley and LOD-131.1 mg/kg in malt. Ergosterol is presumably connected with metabolites generated when barley grain is attacked by pathogens and such barley often shows a high overfoaming (gushing) value. However, it was found that the content of ergosterol does not correlate with the degree of beer gushing.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Ergosterol Levels in Barley and Malt Varieties in the Czech Republic via HPLC

  • Popis výsledku anglicky

    In this study ergosterol levels in different varieties of barley and malt produced in the Czech Republic were determined. A modified high performance liquid chromatography (HPLC) method was statistically processed, validated (Effivalidation program) andapplied to 124 samples of barley and malt. Ergosterol was isolated by extraction, saponification and the quantification was performed using HPLC with diode array detection (DAD). The content of ergosterol ranged between LOD-36.3 mg/kg in barley and LOD-131.1 mg/kg in malt. Ergosterol is presumably connected with metabolites generated when barley grain is attacked by pathogens and such barley often shows a high overfoaming (gushing) value. However, it was found that the content of ergosterol does not correlate with the degree of beer gushing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F06%2F0663" target="_blank" >GA525/06/0663: Sledování chemických změn obilky ječmene po napadení patogeny pro kontrolu a zvýšení kvality ječmene a následných potravinářských produktů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000256445300029

  • EID výsledku v databázi Scopus