Antibacterial C-Geranylflavonoids from Paulownia tomentosa Fruits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F08%3A00025875" target="_blank" >RIV/00216224:14310/08:00025875 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388963:_____/08:00310240 RIV/62157124:16370/08:00001998 RIV/60461373:22340/08:00020727 RIV/60460709:41210/08:24501 RIV/60460709:41610/08:24501
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antibacterial C-Geranylflavonoids from Paulownia tomentosa Fruits
Popis výsledku v původním jazyce
Eight C-6-geranylflavonoids (1-8) were isolated from an ethanol extract of Paulownia tomentosa fruits. Tomentodiplacone (1), 3-O-methyl-5-hydroxydiplacone (2), 3-O-methyl-5-O-methyldiplacone (3), and tomentodiplacone B (4) were obtained as new compounds,and 3-O-methyldiplacol (5) was isolated for the first time from a natural source. The structures of these new compounds were determined by using mass spectrometry (including HRMS) and 1D and 2D NMR spectroscopy, and the absolute configurations of the compounds were determined by circular dichroism. The antibacterial activities of 1-8 against seven bacteria and yeast were evaluated.
Název v anglickém jazyce
Antibacterial C-Geranylflavonoids from Paulownia tomentosa Fruits
Popis výsledku anglicky
Eight C-6-geranylflavonoids (1-8) were isolated from an ethanol extract of Paulownia tomentosa fruits. Tomentodiplacone (1), 3-O-methyl-5-hydroxydiplacone (2), 3-O-methyl-5-O-methyldiplacone (3), and tomentodiplacone B (4) were obtained as new compounds,and 3-O-methyldiplacol (5) was isolated for the first time from a natural source. The structures of these new compounds were determined by using mass spectrometry (including HRMS) and 1D and 2D NMR spectroscopy, and the absolute configurations of the compounds were determined by circular dichroism. The antibacterial activities of 1-8 against seven bacteria and yeast were evaluated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Natural Products
ISSN
1520-6025
e-ISSN
—
Svazek periodika
71
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000255339100037
EID výsledku v databázi Scopus
—