Boric acid-induced effects on protein profiles of Galleria mellonella hemolymph and fat body
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F08%3A00032220" target="_blank" >RIV/00216224:14310/08:00032220 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Boric acid-induced effects on protein profiles of Galleria mellonella hemolymph and fat body
Popis výsledku v původním jazyce
The dietary effects of boric acid (BA) on the protein profiles of greater wax moth, Galleria mellonella (L.), were investigated in hemolymph and fat body of final instar (VIIth) and pupae. The insects were reared from first-instar larvae on an artificialdiets containing 156, 620, 1250 or 2500 ppm of BA. We detected many undetermined protein fractions (6.5 - 260 kDa) in addition to well-defined protein fractions such as lipophorins and storage proteins in the tissues by using sodium dodecyl-sulphate polyacrylamide gradient gel electrophoresis. A marked quantitative change in the 45 kDa protein fraction of the hemolymph was observed in the VIIth instar larvae reared on 2500 ppm dietary BA.
Název v anglickém jazyce
Boric acid-induced effects on protein profiles of Galleria mellonella hemolymph and fat body
Popis výsledku anglicky
The dietary effects of boric acid (BA) on the protein profiles of greater wax moth, Galleria mellonella (L.), were investigated in hemolymph and fat body of final instar (VIIth) and pupae. The insects were reared from first-instar larvae on an artificialdiets containing 156, 620, 1250 or 2500 ppm of BA. We detected many undetermined protein fractions (6.5 - 260 kDa) in addition to well-defined protein fractions such as lipophorins and storage proteins in the tissues by using sodium dodecyl-sulphate polyacrylamide gradient gel electrophoresis. A marked quantitative change in the 45 kDa protein fraction of the hemolymph was observed in the VIIth instar larvae reared on 2500 ppm dietary BA.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Biologica Hungarica
ISSN
0236-5383
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000259786300002
EID výsledku v databázi Scopus
—