Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THE USE OF MALDI-TOF MASS SPECTROMETRY WHOLE CELL PROTEIN/PEPTIDE PROFILES FOR IDENTIFICATION AND CHARACTERIZATION OF NOVEL STRAINS WITH PROBIOTIC PROPERTIES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F09%3A00038453" target="_blank" >RIV/00216224:14310/09:00038453 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE USE OF MALDI-TOF MASS SPECTROMETRY WHOLE CELL PROTEIN/PEPTIDE PROFILES FOR IDENTIFICATION AND CHARACTERIZATION OF NOVEL STRAINS WITH PROBIOTIC PROPERTIES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Introduction: In dairy industry, especially in case of the use of novel probiotic strains, there is a great need for relevant milk culture selection, its proper identification and characterization. In microbiology, modern methods in chemotaxonomy includewidely used Matrix Assisted Laser Desorption/Ionization - Time of Flight Mass Spectrometry (MALDI MS). This fast, procedurally simple and sensitive analytical technique provides unique and highly reproducible fingerprints of bacteria (protein/peptide profiles). Profiles of proteins originating from cytoplasmatic membrane and cytoplasm are highly characteristic with great discriminatory power accessible by the analysis of intact bacterial cells. MALDI MS profiles can be effectively used for direct identification of microorganisms and for monitoring of their characteristics (culture changes, metabolic products etc.).

  • Název v anglickém jazyce

    THE USE OF MALDI-TOF MASS SPECTROMETRY WHOLE CELL PROTEIN/PEPTIDE PROFILES FOR IDENTIFICATION AND CHARACTERIZATION OF NOVEL STRAINS WITH PROBIOTIC PROPERTIES

  • Popis výsledku anglicky

    Introduction: In dairy industry, especially in case of the use of novel probiotic strains, there is a great need for relevant milk culture selection, its proper identification and characterization. In microbiology, modern methods in chemotaxonomy includewidely used Matrix Assisted Laser Desorption/Ionization - Time of Flight Mass Spectrometry (MALDI MS). This fast, procedurally simple and sensitive analytical technique provides unique and highly reproducible fingerprints of bacteria (protein/peptide profiles). Profiles of proteins originating from cytoplasmatic membrane and cytoplasm are highly characteristic with great discriminatory power accessible by the analysis of intact bacterial cells. MALDI MS profiles can be effectively used for direct identification of microorganisms and for monitoring of their characteristics (culture changes, metabolic products etc.).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LC06034" target="_blank" >LC06034: Regulace morfogeneze rostlinných buněk a orgánů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů