Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

CH-pi Interaction between Carbohydrates and Aromatic Moieties: Electron Density Issue

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00066082" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00066082 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    CH-pi Interaction between Carbohydrates and Aromatic Moieties: Electron Density Issue

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Former studies of the CH-pi interactions between carbohydrates and aromatic moieties were focused on exploration of interaction energies in complexes of selected carbohydrates with benzene and naphthalene as simplest representatives of aromatic amino acids side chains. These studies provided complex insight into the nature and strength of carbohydrate-aromatic CH-pi interaction as well as its additivity with respect to total number of pi-electrons interacting it the aromatic system. The next logical step in complex study of CH-pi interaction is to study the influence of electron density in the aromatic system to the total interaction energy of the carbohydrate-aromatic complex. For this reason, we chose established set of selected carbohydrates mentioned above and constructed aromatic systems derivatives with expected increased and decreased electron density in the cycle ? namely symmetrical difluoro-, trifluoro- and tetrafluoro-benzene and symmetrical diazine, triazine and tetrazine.

  • Název v anglickém jazyce

    CH-pi Interaction between Carbohydrates and Aromatic Moieties: Electron Density Issue

  • Popis výsledku anglicky

    Former studies of the CH-pi interactions between carbohydrates and aromatic moieties were focused on exploration of interaction energies in complexes of selected carbohydrates with benzene and naphthalene as simplest representatives of aromatic amino acids side chains. These studies provided complex insight into the nature and strength of carbohydrate-aromatic CH-pi interaction as well as its additivity with respect to total number of pi-electrons interacting it the aromatic system. The next logical step in complex study of CH-pi interaction is to study the influence of electron density in the aromatic system to the total interaction energy of the carbohydrate-aromatic complex. For this reason, we chose established set of selected carbohydrates mentioned above and constructed aromatic systems derivatives with expected increased and decreased electron density in the cycle ? namely symmetrical difluoro-, trifluoro- and tetrafluoro-benzene and symmetrical diazine, triazine and tetrazine.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů