Strategies for Stabilization and Activation of Biocatalysts in Organic Solvents
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00067016" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00067016 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/cs400684x" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1021/cs400684x</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1021/cs400684x" target="_blank" >10.1021/cs400684x</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Strategies for Stabilization and Activation of Biocatalysts in Organic Solvents
Popis výsledku v původním jazyce
One of the major barriers to the use of enzymes in industrial biotechnology is their insufficient stability under processing conditions. The use of organic solvent systems instead of aqueous media for enzymatic reactions offers numerous advantages, suchas increased solubility of hydrophobic substrates or suppression of water-dependent side reactions. For example, reverse hydrolysis reactions that form esters from acids and alcohols can become thermodynamically favourable in organic solution. However, organic solvents often inactivate enzymes. Industry and academia have devoted considerable effort into developing effective strategies to enhance the lifetime of enzymes in the presence of organic solvents.
Název v anglickém jazyce
Strategies for Stabilization and Activation of Biocatalysts in Organic Solvents
Popis výsledku anglicky
One of the major barriers to the use of enzymes in industrial biotechnology is their insufficient stability under processing conditions. The use of organic solvent systems instead of aqueous media for enzymatic reactions offers numerous advantages, suchas increased solubility of hydrophobic substrates or suppression of water-dependent side reactions. For example, reverse hydrolysis reactions that form esters from acids and alcohols can become thermodynamically favourable in organic solution. However, organic solvents often inactivate enzymes. Industry and academia have devoted considerable effort into developing effective strategies to enhance the lifetime of enzymes in the presence of organic solvents.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ACS Catalysis
ISSN
2155-5435
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
2823-2836
Kód UT WoS článku
000328231400019
EID výsledku v databázi Scopus
—