Brewing Microbiology - Wild Yeasts and Methods of Their Detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00069761" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00069761 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/13:#0000807
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing Microbiology - Wild Yeasts and Methods of Their Detection
Popis výsledku v původním jazyce
This survy is focused on the techniques of detection of wild yeasts in brewery laboratory. The experimental part of the work deals with the ability of 19 strains of culture and wild yeasts to grow on wort, hopped-wort and lysine agar, and on media containing monoiodacetic acid, crystal violet and copper sulphate. Growth of yeasts on WLN agar, on MYGP agar with actidione and on MYPG agar at 37C was also monitored. Photographs of representative colonies of yeast strains on various agar media ar presented.The practical usefulness of the media in brewery laboratory was evaluated.
Název v anglickém jazyce
Brewing Microbiology - Wild Yeasts and Methods of Their Detection
Popis výsledku anglicky
This survy is focused on the techniques of detection of wild yeasts in brewery laboratory. The experimental part of the work deals with the ability of 19 strains of culture and wild yeasts to grow on wort, hopped-wort and lysine agar, and on media containing monoiodacetic acid, crystal violet and copper sulphate. Growth of yeasts on WLN agar, on MYGP agar with actidione and on MYPG agar at 37C was also monitored. Photographs of representative colonies of yeast strains on various agar media ar presented.The practical usefulness of the media in brewery laboratory was evaluated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
246-257
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—