Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Brewing Microbiology - Wild Yeasts and Methods of Their Detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00069761" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00069761 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/13:#0000807

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Brewing Microbiology - Wild Yeasts and Methods of Their Detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This survy is focused on the techniques of detection of wild yeasts in brewery laboratory. The experimental part of the work deals with the ability of 19 strains of culture and wild yeasts to grow on wort, hopped-wort and lysine agar, and on media containing monoiodacetic acid, crystal violet and copper sulphate. Growth of yeasts on WLN agar, on MYGP agar with actidione and on MYPG agar at 37C was also monitored. Photographs of representative colonies of yeast strains on various agar media ar presented.The practical usefulness of the media in brewery laboratory was evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing Microbiology - Wild Yeasts and Methods of Their Detection

  • Popis výsledku anglicky

    This survy is focused on the techniques of detection of wild yeasts in brewery laboratory. The experimental part of the work deals with the ability of 19 strains of culture and wild yeasts to grow on wort, hopped-wort and lysine agar, and on media containing monoiodacetic acid, crystal violet and copper sulphate. Growth of yeasts on WLN agar, on MYGP agar with actidione and on MYPG agar at 37C was also monitored. Photographs of representative colonies of yeast strains on various agar media ar presented.The practical usefulness of the media in brewery laboratory was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    246-257

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus