Wild yeasts and methods for their detection ? Part II.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000962" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000962 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Wild yeasts and methods for their detection ? Part II.
Popis výsledku v původním jazyce
This study is a sequel to the preceding article ?Microbiology of brewing ? Wild yeasts and methods for their detection? (Matoulková et al., Kvasný Průmysl 59(9): 246?257, 2013). The growth was monitored of a set of 143 strains of culture (brewing and wine) and wild yeasts in selected selective media designed for the detection of wild yeasts: WLN agar, wort agar containing monoiodoacetic acid, lysine agar, agar with crystal violet and agar with copper sulphate. Yeast growth was further studied on MYGP agar plates containing the antibiotic actidione and on YPD agar medium at 37 °C. The usefulness of the media in the brewery laboratory was evaluated.
Název v anglickém jazyce
Wild yeasts and methods for their detection ? Part II.
Popis výsledku anglicky
This study is a sequel to the preceding article ?Microbiology of brewing ? Wild yeasts and methods for their detection? (Matoulková et al., Kvasný Průmysl 59(9): 246?257, 2013). The growth was monitored of a set of 143 strains of culture (brewing and wine) and wild yeasts in selected selective media designed for the detection of wild yeasts: WLN agar, wort agar containing monoiodoacetic acid, lysine agar, agar with crystal violet and agar with copper sulphate. Yeast growth was further studied on MYGP agar plates containing the antibiotic actidione and on YPD agar medium at 37 °C. The usefulness of the media in the brewery laboratory was evaluated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
78-87
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—