Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Wild yeasts and methods for their detection ? Part II.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000962" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000962 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Wild yeasts and methods for their detection ? Part II.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study is a sequel to the preceding article ?Microbiology of brewing ? Wild yeasts and methods for their detection? (Matoulková et al., Kvasný Průmysl 59(9): 246?257, 2013). The growth was monitored of a set of 143 strains of culture (brewing and wine) and wild yeasts in selected selective media designed for the detection of wild yeasts: WLN agar, wort agar containing monoiodoacetic acid, lysine agar, agar with crystal violet and agar with copper sulphate. Yeast growth was further studied on MYGP agar plates containing the antibiotic actidione and on YPD agar medium at 37 °C. The usefulness of the media in the brewery laboratory was evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Wild yeasts and methods for their detection ? Part II.

  • Popis výsledku anglicky

    This study is a sequel to the preceding article ?Microbiology of brewing ? Wild yeasts and methods for their detection? (Matoulková et al., Kvasný Průmysl 59(9): 246?257, 2013). The growth was monitored of a set of 143 strains of culture (brewing and wine) and wild yeasts in selected selective media designed for the detection of wild yeasts: WLN agar, wort agar containing monoiodoacetic acid, lysine agar, agar with crystal violet and agar with copper sulphate. Yeast growth was further studied on MYGP agar plates containing the antibiotic actidione and on YPD agar medium at 37 °C. The usefulness of the media in the brewery laboratory was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    78-87

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus