Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A modern molecular approach in food safety and food-borne parasitoses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00090149" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00090149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    A modern molecular approach in food safety and food-borne parasitoses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In recent years, there has been an increase in the numbers of reported outbreaks, cases, associated with food-borne parasitic infections arising from meat consumption. This trend is affected by the changes in farming practices towards bio-production, globalization of food market, global climate change and also by the way of meat processing. All these facts facilitate the risks of widespread disseminations of food-borne diseases, including the pathogens of protozoa and multi-cellular parasites such as Toxoplasma gondii, Trichinella spiralis or Taenia saginata, and consequently induce the need of improvement of the various diagnostic tools for food-borne agents in the final food products such as meat. In relation to this issue, our work is focused on development of reliable comprehensive molecular diagnostic method useful for rapid control of meat products on the market.

  • Název v anglickém jazyce

    A modern molecular approach in food safety and food-borne parasitoses

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years, there has been an increase in the numbers of reported outbreaks, cases, associated with food-borne parasitic infections arising from meat consumption. This trend is affected by the changes in farming practices towards bio-production, globalization of food market, global climate change and also by the way of meat processing. All these facts facilitate the risks of widespread disseminations of food-borne diseases, including the pathogens of protozoa and multi-cellular parasites such as Toxoplasma gondii, Trichinella spiralis or Taenia saginata, and consequently induce the need of improvement of the various diagnostic tools for food-borne agents in the final food products such as meat. In relation to this issue, our work is focused on development of reliable comprehensive molecular diagnostic method useful for rapid control of meat products on the market.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů