Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Některé metabolické změny způsobené dietou a aktivitami během letního pobytu na české antarktické základně

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00094030" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00094030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Některé metabolické změny způsobené dietou a aktivitami během letního pobytu na české antarktické základně

  • Popis výsledku v původním jazyce

    To evaluate the effect of food intake, extreme climatic and other environmental conditions on metabolic parameters in serum of participants the Czech Antarctic Scientific Expedition, January – February 2015 (8 weeks) was the aim of the study. The level of total cholesterol, high-density lipoprotein (HDL) cholesterol, triglycerides, uric acid and type of diet were the studied parameters. The energy intake, amount of protein in food during the stay were analysed. The values of the above-specified parameters were compared with the answers of respondents to questions about food intake served during the expedition and analysed by the (ANOVA) Hartley F and col. Chi test. A total of 45 sera samples were collected during 3 series of sampling. The first one was a pre-departure sampling, the second was taken after the first 2 weeks of the stay in Antarctica, and the third one during the last 2 weeks of the stay).

  • Název v anglickém jazyce

    Some of the metabolic changes caused by diet and activities performed during a summer stay at the Czech Antarctic base

  • Popis výsledku anglicky

    To evaluate the effect of food intake, extreme climatic and other environmental conditions on metabolic parameters in serum of participants the Czech Antarctic Scientific Expedition, January – February 2015 (8 weeks) was the aim of the study. The level of total cholesterol, high-density lipoprotein (HDL) cholesterol, triglycerides, uric acid and type of diet were the studied parameters. The energy intake, amount of protein in food during the stay were analysed. The values of the above-specified parameters were compared with the answers of respondents to questions about food intake served during the expedition and analysed by the (ANOVA) Hartley F and col. Chi test. A total of 45 sera samples were collected during 3 series of sampling. The first one was a pre-departure sampling, the second was taken after the first 2 weeks of the stay in Antarctica, and the third one during the last 2 weeks of the stay).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů