Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry. Part II
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00113626" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00113626 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/16:N0000067
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201607-0002_Kvasinky_non-Saccharomyces_a_jejich_vyznam_v_pivovarskem_prumyslu_II_cast.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201607-0002_Kvasinky_non-Saccharomyces_a_jejich_vyznam_v_pivovarskem_prumyslu_II_cast.php</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016025" target="_blank" >10.18832/kp2016025</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry. Part II
Popis výsledku v původním jazyce
Non-Saccharomyces yeast (Torulaspora, Zygosaccharomyces, Saccharomycodes) can be used for non-alcoholic and low-alcohol beers and production may contribute to the formation of interesting flavor attributes. Yeast belonging to the genera Pichia, Meyerozyma, Geotrichum or Wickerhamomyces can be applied for the biocontrol of molds during the malting process and storage of malt. The article gives the characteristics and taxonomy of Torulaspora, Kluyveromyces, Meyerozyma and other non-Saccharomyces yeast. It also describes the use of non-Saccharomyces yeast for degradation of hop bitter compounds in hops wastes or beer flavoring.
Název v anglickém jazyce
Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry. Part II
Popis výsledku anglicky
Non-Saccharomyces yeast (Torulaspora, Zygosaccharomyces, Saccharomycodes) can be used for non-alcoholic and low-alcohol beers and production may contribute to the formation of interesting flavor attributes. Yeast belonging to the genera Pichia, Meyerozyma, Geotrichum or Wickerhamomyces can be applied for the biocontrol of molds during the malting process and storage of malt. The article gives the characteristics and taxonomy of Torulaspora, Kluyveromyces, Meyerozyma and other non-Saccharomyces yeast. It also describes the use of non-Saccharomyces yeast for degradation of hop bitter compounds in hops wastes or beer flavoring.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
206-214
Kód UT WoS článku
000453905200002
EID výsledku v databázi Scopus
—