Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry. Part II

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00113626" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00113626 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/16:N0000067

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201607-0002_Kvasinky_non-Saccharomyces_a_jejich_vyznam_v_pivovarskem_prumyslu_II_cast.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201607-0002_Kvasinky_non-Saccharomyces_a_jejich_vyznam_v_pivovarskem_prumyslu_II_cast.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016025" target="_blank" >10.18832/kp2016025</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry. Part II

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Non-Saccharomyces yeast (Torulaspora, Zygosaccharomyces, Saccharomycodes) can be used for non-alcoholic and low-alcohol beers and production may contribute to the formation of interesting flavor attributes. Yeast belonging to the genera Pichia, Meyerozyma, Geotrichum or Wickerhamomyces can be applied for the biocontrol of molds during the malting process and storage of malt. The article gives the characteristics and taxonomy of Torulaspora, Kluyveromyces, Meyerozyma and other non-Saccharomyces yeast. It also describes the use of non-Saccharomyces yeast for degradation of hop bitter compounds in hops wastes or beer flavoring.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-Saccharomyces yeasts and their importance in the brewing industry. Part II

  • Popis výsledku anglicky

    Non-Saccharomyces yeast (Torulaspora, Zygosaccharomyces, Saccharomycodes) can be used for non-alcoholic and low-alcohol beers and production may contribute to the formation of interesting flavor attributes. Yeast belonging to the genera Pichia, Meyerozyma, Geotrichum or Wickerhamomyces can be applied for the biocontrol of molds during the malting process and storage of malt. The article gives the characteristics and taxonomy of Torulaspora, Kluyveromyces, Meyerozyma and other non-Saccharomyces yeast. It also describes the use of non-Saccharomyces yeast for degradation of hop bitter compounds in hops wastes or beer flavoring.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    206-214

  • Kód UT WoS článku

    000453905200002

  • EID výsledku v databázi Scopus