Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Genotypic and Phenotypic Characterization of probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the Gastrointestinal tract of Wild Boars

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F23%3A00132506" target="_blank" >RIV/00216224:14310/23:00132506 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Genotypic and Phenotypic Characterization of probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the Gastrointestinal tract of Wild Boars

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Post-weaned piglets are highly susceptible to gastrointestinal disorders manifested by diarrhoea. Appropriatelly chosen probiotic strains can serve as a prevence of diarrhoea during post-weaning period. In the study 15 strains isolated from gastrointestinal tract of wild boars were characterized in term of their probiotic properties, like safety (absence of antimicrobial resistance genes), viability in low pH and in presence of bile salts, and utilization of non-digestible substrates from feed.

  • Název v anglickém jazyce

    Genotypic and Phenotypic Characterization of probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the Gastrointestinal tract of Wild Boars

  • Popis výsledku anglicky

    Post-weaned piglets are highly susceptible to gastrointestinal disorders manifested by diarrhoea. Appropriatelly chosen probiotic strains can serve as a prevence of diarrhoea during post-weaning period. In the study 15 strains isolated from gastrointestinal tract of wild boars were characterized in term of their probiotic properties, like safety (absence of antimicrobial resistance genes), viability in low pH and in presence of bile salts, and utilization of non-digestible substrates from feed.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů