Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Immunomagnetic separation in the detection of Salmonella cells from foodstuffs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F99%3A00004086" target="_blank" >RIV/00216224:14310/99:00004086 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Immunomagnetic separation in the detection of Salmonella cells from foodstuffs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cultivation method and polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-CM and IMS-PCR) are new technoques used for the detection of bacteria in foodstuffs. In this study, Salmonella was isolated from various real food samples by magnetic Dynabeads M-280 anti-Salmonella using both IMS-CM and IMS-PCR. Food samples included (milk, eggs, meat products, confectionery, vegetable, fruit products) and total 408 specimens were investigated. 49 samples (i.e. 12%) were found Salmonella positive by IMS-CM. Bacteria coupled on immunomagnetic particles were also used in IMS-PCR. Growing atypically on sensitive medium two Salmonella strains were identified using IMS-PCR. False negative results were obtained by conbventional technques. The abovementioned results demonstrated that IMS-CM and IMS-PCR techniques are more sensetive in real food samples analysis than conventional cultivation procedures.

  • Název v anglickém jazyce

    Immunomagnetic separation in the detection of Salmonella cells from foodstuffs

  • Popis výsledku anglicky

    Cultivation method and polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-CM and IMS-PCR) are new technoques used for the detection of bacteria in foodstuffs. In this study, Salmonella was isolated from various real food samples by magnetic Dynabeads M-280 anti-Salmonella using both IMS-CM and IMS-PCR. Food samples included (milk, eggs, meat products, confectionery, vegetable, fruit products) and total 408 specimens were investigated. 49 samples (i.e. 12%) were found Salmonella positive by IMS-CM. Bacteria coupled on immunomagnetic particles were also used in IMS-PCR. Growing atypically on sensitive medium two Salmonella strains were identified using IMS-PCR. False negative results were obtained by conbventional technques. The abovementioned results demonstrated that IMS-CM and IMS-PCR techniques are more sensetive in real food samples analysis than conventional cultivation procedures.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    13th Internal Symposium of Affinity Technology and Bio-Recognition

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    68

  • Název nakladatele

    Université de Technologie de Compiegne

  • Místo vydání

    Compiegne

  • Místo konání akce

    Compiegne

  • Datum konání akce

    1. 1. 1999

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku