Immunomagnetic separation in the detection of Salmonella cells from foodstuffs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F99%3A00004086" target="_blank" >RIV/00216224:14310/99:00004086 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Immunomagnetic separation in the detection of Salmonella cells from foodstuffs
Popis výsledku v původním jazyce
Cultivation method and polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-CM and IMS-PCR) are new technoques used for the detection of bacteria in foodstuffs. In this study, Salmonella was isolated from various real food samples by magnetic Dynabeads M-280 anti-Salmonella using both IMS-CM and IMS-PCR. Food samples included (milk, eggs, meat products, confectionery, vegetable, fruit products) and total 408 specimens were investigated. 49 samples (i.e. 12%) were found Salmonella positive by IMS-CM. Bacteria coupled on immunomagnetic particles were also used in IMS-PCR. Growing atypically on sensitive medium two Salmonella strains were identified using IMS-PCR. False negative results were obtained by conbventional technques. The abovementioned results demonstrated that IMS-CM and IMS-PCR techniques are more sensetive in real food samples analysis than conventional cultivation procedures.
Název v anglickém jazyce
Immunomagnetic separation in the detection of Salmonella cells from foodstuffs
Popis výsledku anglicky
Cultivation method and polymerase chain reaction coupled with immunomagnetic separation (IMS-CM and IMS-PCR) are new technoques used for the detection of bacteria in foodstuffs. In this study, Salmonella was isolated from various real food samples by magnetic Dynabeads M-280 anti-Salmonella using both IMS-CM and IMS-PCR. Food samples included (milk, eggs, meat products, confectionery, vegetable, fruit products) and total 408 specimens were investigated. 49 samples (i.e. 12%) were found Salmonella positive by IMS-CM. Bacteria coupled on immunomagnetic particles were also used in IMS-PCR. Growing atypically on sensitive medium two Salmonella strains were identified using IMS-PCR. False negative results were obtained by conbventional technques. The abovementioned results demonstrated that IMS-CM and IMS-PCR techniques are more sensetive in real food samples analysis than conventional cultivation procedures.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
13th Internal Symposium of Affinity Technology and Bio-Recognition
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
68
Název nakladatele
Université de Technologie de Compiegne
Místo vydání
Compiegne
Místo konání akce
Compiegne
Datum konání akce
1. 1. 1999
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—