Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průzkum stravovacích zvyklostí sportovců zabývajících se sportovním lezením

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14510%2F13%3A00079685" target="_blank" >RIV/00216224:14510/13:00079685 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průzkum stravovacích zvyklostí sportovců zabývajících se sportovním lezením

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek podává v úvodu charakteristiku sportovního lezení na přírodních skalních útvarech a na umělých stěnách. Dále se věnuje rozdělení sportovního lezení do tří úrovní dle náročnosti a nastiňuje hodnocení lezeckého výkonu. Další část článku je zaměřenana zjišťování výživových zvyklostí sportovců zabývajících se sportovním lezením. Průzkum byl zaměřen na skupinu sportovních lezců, kteří se věnují pravidelnému tréninku v létě na skalách, v zimě na umělých stěnách. Výběr nebyl omezen věkem ani pohlavím.Odpovídali respondenti ve věku 21 ? 52 let, muži i ženy. Jediné omezení představovala doba provozování sportovního lezení ? podmínkou účasti v šetření bylo věnovat se sportovnímu lezení minimálně 5 let. Všichni oslovení sportovní lezci se tomuto sportu věnují při zaměstnání nebo studiu. Metodou výzkumu byl anonymní dotazník. Respondenti odpovídali na uzavřené otázky. Byl zjišťován počet jídel konzumovaných denně, konzumace různých druhů potravin, pitný režim atd.

  • Název v anglickém jazyce

    Research of eating habits in sportsmen occupy with sport climbing

  • Popis výsledku anglicky

    This thesis describes the characteristics of sport climbing on natural rock formations and on artificial walls. Next, there is a distribution of sport climbing in 3 levels depending on the difficulty. It outlines the evaluation of climbing performance. Next part of the thesis is focused on determining the dietary habits of athletes doing sport climbing. The survey was focused on sport climbers, who train regularly on the rocks during summer, and on artificial walls during winter. Selection of the respondents was not limited by age or gender. The respondents were from 21 to 52 years old, both men and women. The only prerequisite for participation in the survey was to train sport climbing at least 5 years. All the approached sport climbers are regular workers or students. The method of research was anonymous questionnaire. Respondents answered closed questions. There was determined the number of meals consumed per day, consumption of different types of food, fluid intake, etc.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AK - Sport a aktivity volného času

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Studia Kinanthropologica

  • ISSN

    1213-2101

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    197-203

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus