Orientace na zdravý životní styl v mládežnickém cestovním ruchu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14510%2F15%3A00090484" target="_blank" >RIV/00216224:14510/15:00090484 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://kcr.vspj.cz/historie-konferenci-kcr/konference-aktualni-problemy-cestovniho-ruchu-2015" target="_blank" >https://kcr.vspj.cz/historie-konferenci-kcr/konference-aktualni-problemy-cestovniho-ruchu-2015</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Orientace na zdravý životní styl v mládežnickém cestovním ruchu
Popis výsledku v původním jazyce
Mládežnický cestovní ruch tvoří v současnosti přibližně 20 % příjezdů ve světě. Mladí lidé jsou významným segmentem návštěvníků v cestovním ruchu. V průběhu času se ale mění jejich preference při účasti na cestovním ruchu a stále více se orientují na podporu zdraví. Zdravý životní styl se pro ně stává filozofií. Cílem příspěvku je analyzovat a zhodnotit orientaci na zdravý životní styl z hlediska stravovacích návyků u mladých lidí, kteří se účastní cestovního ruchu. Vycházíme z dat získaných primárním průzkumem, přičemž nás zajímají preference při účasti na cestovním ruchu vysokoškolských studentů oborů Tělesná výchova a sport a Management sportu. Konstatujeme minimální odlišnosti v komparaci s režimem na dovolené. Větší hodnoty jsme zaznamenali při konzumaci slaných a sladkých pochutin a alkoholu, ale nejedná se o vysoký nárůst.
Název v anglickém jazyce
Focus on Healthy Lifestyle in Youth Tourism
Popis výsledku anglicky
Youth tourism currently represents approximately 20% of arrivals in the world. Young people are an important segment of visitors in tourism. Over time, however, changing their preferences in the participation in tourism and increasingly focus on health encouragement. Healthy lifestyle becomes a philosophy for them. The aim of this paper is to analyze and evaluate the orientation of a healthy lifestyle in terms of eating habits among young people who are participated in tourism. We start from the primary survey data collected, and we are interested in participating in preference tourism university students majoring in Physical Education and Sports and Sports Management. We state minimal differences in comparison with the on-holiday regime. Larger values were observed in relation to the consumption of salty and sweet snacks and alcohol; however the increase is not significant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AK - Sport a aktivity volného času
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
10. mezinárodní konference AKTUÁLNÍ PROBLÉMY CESTOVNÍHO RUCHU
ISBN
9788088064091
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
446-458
Název nakladatele
Vysoká škola polytechnická Jihlava
Místo vydání
Jihlava
Místo konání akce
Jihlava
Datum konání akce
1. 1. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000375063500038