Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determinants of Gratuity Size in the Czech Republic:Evidence from Four Inexpensive Restaurants in Brno

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14560%2F15%3A00083389" target="_blank" >RIV/00216224:14560/15:00083389 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/revecp-2015-0013" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/revecp-2015-0013</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/revecp-2015-0013" target="_blank" >10.1515/revecp-2015-0013</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determinants of Gratuity Size in the Czech Republic:Evidence from Four Inexpensive Restaurants in Brno

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents the results of the first study exploring what factors influence tipping in restaurants in the Czech Republic. It shows that the tipping norm evolved here into a form that has some features similar to the tipping norms known in the USA,Canada, and Israel, but there are also striking differences. As in the three countries, the gratuity increases with the bill size but the gratuity as percentage of the bill is much lower here. The bill size explains here a lower part of the gratuity variability too. Also, the service quality results in customers being more generous with their tips, and though the increase in gratuity seems to be small, it rises with a group size. Strikingly, the regular patrons tip significantly less in the Czech Republic and they stiff more often.

  • Název v anglickém jazyce

    Determinants of Gratuity Size in the Czech Republic:Evidence from Four Inexpensive Restaurants in Brno

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents the results of the first study exploring what factors influence tipping in restaurants in the Czech Republic. It shows that the tipping norm evolved here into a form that has some features similar to the tipping norms known in the USA,Canada, and Israel, but there are also striking differences. As in the three countries, the gratuity increases with the bill size but the gratuity as percentage of the bill is much lower here. The bill size explains here a lower part of the gratuity variability too. Also, the service quality results in customers being more generous with their tips, and though the increase in gratuity seems to be small, it rises with a group size. Strikingly, the regular patrons tip significantly less in the Czech Republic and they stiff more often.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Review of Economic Perspectives - Národohospodářský obzor

  • ISSN

    1213-2446

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    3-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus