Projekt Slow Food CE jako klíč k udržitelnému rozvoji
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14560%2F19%3A00110035" target="_blank" >RIV/00216224:14560/19:00110035 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.econ.muni.cz/do/econ/soubory/katedry/kres/4884317/proceedings2019-articles/2019-067.pdf" target="_blank" >https://www.econ.muni.cz/do/econ/soubory/katedry/kres/4884317/proceedings2019-articles/2019-067.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.5817/CZ.MUNI.P210-9268-2019-67" target="_blank" >10.5817/CZ.MUNI.P210-9268-2019-67</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Projekt Slow Food CE jako klíč k udržitelnému rozvoji
Popis výsledku v původním jazyce
Předkládaný příspěvek představuje celosvětové hnutí Slow Food, které mimo jiné vzniklo v reakci na nepříznivé globální změny, a kulinářský cestovní ruch, aktuální trend cestovního ruchu, jako dva možné nástroje implementace myšlenek udržitelného rozvoje. V průniku těchto instrumentů se nachází projekt Slow Food Central Europe. Cílem tohoto příspěvku je tedy zmapovat problémy zainteresovaných projektových stakeholderů, identifikovat jejich řešení pomocí projektu a na základě dosavadních výstupů vyhodnotit potenciál obdobně zaměřených projektů pro udržitelný rozvoj. Pro zpracování byla použita analýza sekundárních dat a jejich interpretace, rozhovory s participujícími osobami, pozorování a osobní zkušenost autorky. Závěrem lze konstatovat, že projekt Slow Food Central Europe opravdu propojuje myšlenky hnutí Slow Food s trendem kulinářského cestovního ruchu s ohledem na udržitelný cestovní ruch. Jeho existenci je tedy možné označit jako příklad dobré praxe v případě udržitelného rozvoje.
Název v anglickém jazyce
The SlowFood-CE project as a key to sustainable development
Popis výsledku anglicky
Food, which, among other things, was created in response to unfavorable global changes, and culinary tourism, the current tourism trend, as two possible tools for implementing ideas of sustainable development. In the intersection of these instruments stands the Slow Food Central Europe project. The aim of this paper is to map the problems of the involved project stakeholders, identify their solutions through the project and based on existing outputs to evaluate the potential of similarly oriented projects for sustainable development. Secondary data analysis and its interpretation, interviews with participants, observation and personal experience of the author were used for processing. In conclusion, the Slow Food Central Europe project really links the Slow Food ideas with the trend of culinary tourism with regard to sustainable tourism. Its existence can thus be described as an example of good practice in the case of sustainable development.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50704 - Environmental sciences (social aspects)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXII. mezinárodní kolokvium o regionálních vědách. Sborník příspěvků.
ISBN
9788021092686
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
531-538
Název nakladatele
Masarykova univerzita
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Velké Bílovice
Datum konání akce
1. 1. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000576955800067