Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Amino acid composition and nutritional value of four cultivated South American potato species

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F15%3A00080478" target="_blank" >RIV/00216224:14740/15:00080478 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/15:43887581 RIV/60109807:_____/15:#0000366

  • Výsledek na webu

    <a href="http://ac.els-cdn.com/S0889157515000204/1-s2.0-S0889157515000204-main.pdf?_tid=9d4f02fa-164b-11e5-923f-00000aab0f6b&acdnat=1434695152_9b4fcfac226d76a1d7561172f9f76d75" target="_blank" >http://ac.els-cdn.com/S0889157515000204/1-s2.0-S0889157515000204-main.pdf?_tid=9d4f02fa-164b-11e5-923f-00000aab0f6b&acdnat=1434695152_9b4fcfac226d76a1d7561172f9f76d75</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2014.12.006" target="_blank" >10.1016/j.jfca.2014.12.006</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Amino acid composition and nutritional value of four cultivated South American potato species

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Protein content, amino acid composition, nutritional quality and patatin characteristics were determined in tubers of four South American cultivated potato species (Solanum andigenum, Solanum goniocalyx, Solanum phureja, Solanum stenotomum) and a cultivar of the commonly cultivated cultivar Desiree of Solanum tuberosum. Protein content (on dry matter basis) of S. andigenum and S. stenotomum was highest at 7.9% and 8.0%, respectively, and the relative quantities of patatin for both species were 41.7% and34.0%, respectively. The nutritional value of patatin, in terms of essential amino acid index with respect to a reference protein of FAO/WHO (EAAI(adult)) ranged from 93.0% (S. phureja) to 112.5% (S. goniocalyx). In case S. goniocalyx, the patatin fraction was a nutritionally better protein fraction than a protein concentrate or tuber dry matter, which had EAAI(adult) values of 97.6% and 82.9%, respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Amino acid composition and nutritional value of four cultivated South American potato species

  • Popis výsledku anglicky

    Protein content, amino acid composition, nutritional quality and patatin characteristics were determined in tubers of four South American cultivated potato species (Solanum andigenum, Solanum goniocalyx, Solanum phureja, Solanum stenotomum) and a cultivar of the commonly cultivated cultivar Desiree of Solanum tuberosum. Protein content (on dry matter basis) of S. andigenum and S. stenotomum was highest at 7.9% and 8.0%, respectively, and the relative quantities of patatin for both species were 41.7% and34.0%, respectively. The nutritional value of patatin, in terms of essential amino acid index with respect to a reference protein of FAO/WHO (EAAI(adult)) ranged from 93.0% (S. phureja) to 112.5% (S. goniocalyx). In case S. goniocalyx, the patatin fraction was a nutritionally better protein fraction than a protein concentrate or tuber dry matter, which had EAAI(adult) values of 97.6% and 82.9%, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Composition and Analysis

  • ISSN

    0889-1575

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    JUNE

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    78-85

  • Kód UT WoS článku

    000353179600012

  • EID výsledku v databázi Scopus