Deep coverage of the beer proteome
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F17%3A00095139" target="_blank" >RIV/00216224:14740/17:00095139 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1874391917301501?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1874391917301501?via%3Dihub</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jprot.2017.05.001" target="_blank" >10.1016/j.jprot.2017.05.001</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Deep coverage of the beer proteome
Popis výsledku v původním jazyce
We adopted an approach based on peptide immobilized pH gradient-isoelectric focusing (IPG-IEF) separation, coupled with LC-MS/MS, in order to maximize coverage of the beer proteome. A lager beer brewed using traditional Czech technology was degassed, desalted and digested. Tryptic peptides were separated by isoelectric focusing on an immobilized pH gradient strip and, after separation, the gel strip was divided into seven equally sized parts. Peptides extracted from gel fractions were analyzed by LC-MS/MS. This approach resulted in a three-fold increase in the number of proteins identified (over 1700) when compared to analysis of unfractionated beer processed by a filter-aided sample preparation (FASP). Over 1900 protein groups (PGs) in total were identified by both approaches.
Název v anglickém jazyce
Deep coverage of the beer proteome
Popis výsledku anglicky
We adopted an approach based on peptide immobilized pH gradient-isoelectric focusing (IPG-IEF) separation, coupled with LC-MS/MS, in order to maximize coverage of the beer proteome. A lager beer brewed using traditional Czech technology was degassed, desalted and digested. Tryptic peptides were separated by isoelectric focusing on an immobilized pH gradient strip and, after separation, the gel strip was divided into seven equally sized parts. Peptides extracted from gel fractions were analyzed by LC-MS/MS. This approach resulted in a three-fold increase in the number of proteins identified (over 1700) when compared to analysis of unfractionated beer processed by a filter-aided sample preparation (FASP). Over 1900 protein groups (PGs) in total were identified by both approaches.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Proteomics
ISSN
1874-3919
e-ISSN
—
Svazek periodika
162
Číslo periodika v rámci svazku
JUN
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
119-124
Kód UT WoS článku
000404318500012
EID výsledku v databázi Scopus
—