Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Deep coverage of the beer proteome

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14740%2F17%3A00095139" target="_blank" >RIV/00216224:14740/17:00095139 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1874391917301501?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1874391917301501?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jprot.2017.05.001" target="_blank" >10.1016/j.jprot.2017.05.001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Deep coverage of the beer proteome

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We adopted an approach based on peptide immobilized pH gradient-isoelectric focusing (IPG-IEF) separation, coupled with LC-MS/MS, in order to maximize coverage of the beer proteome. A lager beer brewed using traditional Czech technology was degassed, desalted and digested. Tryptic peptides were separated by isoelectric focusing on an immobilized pH gradient strip and, after separation, the gel strip was divided into seven equally sized parts. Peptides extracted from gel fractions were analyzed by LC-MS/MS. This approach resulted in a three-fold increase in the number of proteins identified (over 1700) when compared to analysis of unfractionated beer processed by a filter-aided sample preparation (FASP). Over 1900 protein groups (PGs) in total were identified by both approaches.

  • Název v anglickém jazyce

    Deep coverage of the beer proteome

  • Popis výsledku anglicky

    We adopted an approach based on peptide immobilized pH gradient-isoelectric focusing (IPG-IEF) separation, coupled with LC-MS/MS, in order to maximize coverage of the beer proteome. A lager beer brewed using traditional Czech technology was degassed, desalted and digested. Tryptic peptides were separated by isoelectric focusing on an immobilized pH gradient strip and, after separation, the gel strip was divided into seven equally sized parts. Peptides extracted from gel fractions were analyzed by LC-MS/MS. This approach resulted in a three-fold increase in the number of proteins identified (over 1700) when compared to analysis of unfractionated beer processed by a filter-aided sample preparation (FASP). Over 1900 protein groups (PGs) in total were identified by both approaches.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Proteomics

  • ISSN

    1874-3919

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    162

  • Číslo periodika v rámci svazku

    JUN

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    119-124

  • Kód UT WoS článku

    000404318500012

  • EID výsledku v databázi Scopus