Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

České kuchařské knihy v „dlouhém“ 19. století. Žánr, gender, národ

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25210%2F17%3A39911775" target="_blank" >RIV/00216275:25210/17:39911775 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    České kuchařské knihy v „dlouhém“ 19. století. Žánr, gender, národ

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola je založena na textové analýze zhruba padesáti česky psaných kuchařských knih vydaných mezi léty 1805 – 1915. Zabývá se vlivem společenských a ekonomických změn na jejich strukturu, na genderové stereotypy a na proměny (respektive zánik) akcentu na „češství“.

  • Název v anglickém jazyce

    Czech cookery books during the “long” 19th century. Genre-Gender-Nation

  • Popis výsledku anglicky

    The author observes the aspect of patriotic and educational function, as well as gender history and social and cultural character of cookery books during the “long” 19th century. The chapter is bases on about 50 items of cookery books.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA14-08857S" target="_blank" >GA14-08857S: Kuchařské knihy v kontextu české literární kultury a každodennosti 19. století</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Krajiny prostřených i prázdných stolů II : evropská gastronomie v interdisciplinárním přístupu

  • ISBN

    978-80-7560-087-5

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    "159 – 184"

  • Počet stran knihy

    331

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Kód UT WoS kapitoly